Från vardagsvett till statistisk beviskonst : En historisk inledning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2003-01-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Dimensioner
206 x 147 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Th:k
ISBN
9789157804204
Från vardagsvett till statistisk beviskonst : En historisk inledning (inbunden)

Från vardagsvett till statistisk beviskonst : En historisk inledning

Inbunden, Svenska, 2003-01-01
212
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad finns kvar om man tar bort matematiken ur det som kallas "matematisk statistik"? Ingenting? Jodå, det finns kvar något intressant, en information om argumentativa möjligheter, om logik och kunskapsteori av ett slag som försummats inom filosofin. Det gäller en insikt som utvecklats under århundraden i anknytning till olika praktiska verksamheter. Penningsugna spelare, astronomer, samhällsintresserade, försäkringsfolk, tidiga experimen-talpsykologer och ekonomer, ärftlighets- och jordbruksforskare har kommit med bidrag, som varit betydelsefulla men inte alltid mottagits med gillande av samtiden. En prästman och en filosofisk outsider hör till nyckelpersonerna. Djärva snillen har lämnat allfartsvägen; med fantasi och skarpsinne har de byggt upp en vetenskap av nytt och oväntat slag. Naturligtvis är det fråga om ett stort intellektuellt äventyr.

Författaren som är knuten till Lunds universitet har sedan länge forskat inom gränsområdet mellan filosofi och statistik. Bl a har han gett ut följande fyra böcker om detta område: Sannolikhetens logik, The Strategy of Ignorance, The Step into Twilight och Truth Strategy Simplified.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från vardagsvett till statistisk beviskonst : En historisk inledning
  2. +
  3. Svenska innovationer som förändrat världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska innovationer som förändrat världen av Henrik Berggren, Eva Krutmeijer (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sören Halldén