Kommunstyrelseordförande : Kommunledare med politisk förankring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2003-01-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Medarbetare
Frödin, Marcus (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
221 x 152 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Odce
ISBN
9789157804242
Kommunstyrelseordförande : Kommunledare med politisk förankring (häftad)

Kommunstyrelseordförande : Kommunledare med politisk förankring

Häftad, Svenska, 2003-01-01
215
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Kommunstyrelseordförande vad gör en sådan? Vad innebär uppdraget och varifrån får man sitt mandat? Ser det likadant ut i alla kommuner? Denna bok, som behandlar ovanstående frågor, är resultatet av ett kunskapsbildande samarbete mellan drygt tio kommunstyrelseordförande och forskare. Kommunstyrelseordföranden verkar vara mer ledare av kommunen än av partipolitik. Hon leder inte bara den egna kommunen, utan är också aktiv vid ledning av regioner. Det är ett viktigt samhällsledande uppdrag, där man skall handskas med flera olika intressen; det egna partiets, kommunens och regionens. Konsten är att göra det på ett förtroendegivande sätt. En kommunstyrelseordförande kan handla på olika sätt: taktiskt att få igenom egna idéer, utifrån övertygelsen om att de är de bästa; strategiskt med stora inslag av förhandling och kompromiss; och kommunikativt att skapa förståelse för argument och att diskutera sig fram till en gemensam uppfattning.

Leif Jonsson är fil.dr i företagsekonomi och organisationsforskare vid Arbetslivsinstitutet. På Nya Doxa har han tidigare utgivit Kommunchefers chefskap ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö och Organisering av politiskt arbete en studie av vitalisering av kommunfullmäktiges arbete i en svensk kommun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunstyrelseordförande : Kommunledare med politisk förankring
  2. +
  3. Organisering av politiskt arbete - En studie av vitalisering av kommunfullmäktiges arbete i en svensk kommun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisering av politiskt arbete - En studie av... av Leif Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 447

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kommunstyrelseordförande : Kommunledare m...

Övrig information

Kommunstyrelseordförande vad gör en sådan? Vad innebär uppdraget och varifrån får man sitt mandat? Ser det likadant ut i alla kommuner? Denna bok, som behandlar ovanstående frågor, är resultatet av ett kunskapsbildande samarbete mellan drygt tio kommunstyrelseordförande och forskare.
Kommunstyrelseordföranden verkar vara mer ledare av kommunen än av partipolitik. Hon leder inte bara den egna kommunen, utan är också aktiv vid ledning av regioner. Det är ett viktigt samhällsledande uppdrag, där man skall handskas med flera olika intressen; det egna partiets, kommunens och regionens. Konsten är att göra det på ett förtroendegivande sätt.
En kommunstyrelseordförande kan handla på olika sätt: taktiskt att få igenom egna idéer, utifrån övertygelsen om att de är de bästa; strategiskt med stora inslag av förhandling och kompromiss; och kommunikativt att skapa förståelse för argument och att diskutera sig fram till en gemensam uppfattning.