Zarathustra och zoroastrismen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Översättare
Jim Jakobsson
Originalspråk
Tyska
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Cmf
ISBN
9789157804693
Zarathustra och zoroastrismen (häftad)

Zarathustra och zoroastrismen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-08-01
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Zarathustra är en sägenomspunnen gestalt från forntiden. Friedrich Nietzsche uppkallade sin filosofiska dikt efter honom, och även andra diktare och tänkare har svärmat för Zarathustra. Men om den historiske Zarathustra är föga känt. Denna bok ger en allmänt tillgänglig överblick av aktuell religionshistorisk forskning om Zarathustra och den religion som går tillbaka på honom, zoroastrismen. Det handlar här i själva verket om en av mänsklighetens äldsta religiösa traditioner, historiskt utvecklad i växelverkan med judendom, kristendom, islam och hinduism. Den zoroastriska religionen har anhängare också i våra dagar - framför allt i Indien och Iran, men också i Sverige.

Michael Stausberg är professor i religionhistoria i Bergen och har tidigare varit verksamvid Uppsala universitet. På Nya Doxa har han tidigare varit redaktör för antologin "Riter och ritteorier". Detta är den första introduktionen på svenska till zoroastrismen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Zarathustra och zoroastrismen
  2. +
  3. Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen av Friedrich Nietzsche (inbunden).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Zarathustra och zoroastrismen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra sammafattning av Zarathustra och zoroastrismen
    Pelle, 22 januari 2020

    Det finns mycket osäkerhet kring vem Zarathustra var och hur zoroastrismens tidigaste litterära källor ska tolkas. Denna bok sammanfattar på ett begripligt och lättläst sätt hur den senaste forskningen ser ut. För den som vill fördjupa sig i ämnet finns en riklig litteraturlista i slutet av boken att gå vidare med.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Zarathustra och zoroastrismen