Tro och vetande 2.0 : om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker : en liten bok om stora frågor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Dimensioner
20 x 150 x 200 mm
Vikt
460 g
SAB
Dbcd
ISBN
9789157804853
Tro och vetande 2.0 : om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker : en liten bok om stora frågor (inbunden)

Tro och vetande 2.0 : om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker : en liten bok om stora frågor

om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker; en liten bok om stora frågor

Inbunden Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Bokförlaget Nya Doxa) hemsida, där det kan finnas mer information.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Sturmark

  • Personligt : samtal med fritänkare

    Christer Sturmark

    I Personligt - samtal med fritänkare intervjuar Christer Sturmark en lång rad spännande personligheter, från politiker till forskare och underhållare. I ingående samtal möter vi Eva Dahlgren, Richard Dawkins, Göran Lambertz, Lena Andersson, Georg ...

Bloggat om Tro och vetande 2.0 : om förnuft, humanis...

Övrig information

Detta är en bok om den form av livsåskådning som brukar kallas Humanism. Boken orienterar den nyfikna läsaren om vad en modern, humanistisk och rationell livsåskådning egentligen innebär och vad den står för.

Boken ger också några praktiska verktyg, exempel och argument för att kunna föra en god humanistisk diskussion. Boken kan också fungera som stöd till dem som ser familj, vänner, arbetskamrater eller bekanta lockas av religiösa dogmer, vidskepelse, pseudovetenskap eller nyandliga idéer och strömningar.

Sturmark erbjuder med sin humanism ett annat alternativ än new age och religiös dogmatism. Det finns mer positiva, reflekterande och öppna sätt att möta det kända och okända i vår värld.

Boken är enkel och lättillgänglig för alla som vill förstå vad det innebär att ha en humanistisk livsåskådning och vara humanist.

Detta är ingen akademisk bok. Alltför akademiska och abstrakta resonemang undviks genomgående i boken. Den är lättillgänglig och praktiskt orienterad.

Resonemangen och argumenten framförs på en nivå som i ett vardagligt middagssamtal och tilltalar även en yngre publik.