Kraften att leva : ett hedonistiskt manifest (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Dimensioner
195 x 134 x 18 mm
Vikt
320 g
SAB
Dg,C:d
ISBN
9789157804891

Kraften att leva : ett hedonistiskt manifest

Häftad,  Svenska, 2007-05-01
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Filosofen Michel Onfrays senaste verk, "Kraften att leva. Ett hedonistiskt manifest." (översättning från franska, "La Puissance d'exister. Manifeste hédoniste" (2006)), är ett positivt komplement till hans föregående bok "Handbok för ateister".

Medan det sistnämnda verket polemiserar mot religionens rimlighet och inflytande över samhället, i allmänhet och framför allt vad gäller kristendomen, judendomen och islam, presenterar Onfray i denna bok ett "hedonistiskt manifest" med syfte att visa hur tillvaron och samtida frågeställningar inom olika områden framträder ur ett konsekvent materialistiskt, hedonistiskt och livsbejakande perspektiv.

I Onfrays hedonism är det emellertid inte fråga om en oansvarig njutningslystnad eller snäv egoism, även om många av hans synpunkter säkert kan uppfattas som kontroversiella: det handlar istället om att utveckla tankar kring hur ett väl fungerande, rättvist och moraliskt försvarbart samhälle skulle kunna gestaltas, när man inte längre erkänner några övernaturliga makter eller översinnliga ideal utan anammar ett strikt världsligt synsätt, med människans lust som övergripande mål och under vägledning av förnuftet. Utifrån denna grundidé om en ansvarsfull hedonism presenterar författaren sin syn på grundläggande frågor inom etiken, erotiken, estetiken, bioetiken och politiken. Boken är lättläst och kräver inga förkunskaper i filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kraften att leva : ett hedonistiskt manifest
  2. +
  3. Handbok för ateister : en ateologisk betraktelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för ateister : en ateologisk betraktelse av Michel Onfray (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michel Onfray