Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2010-01-28
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
224 x 193 x 11 mm
Vikt
480 g
SAB
Ff
ISBN
9789162255572
Einverstanden 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven (häftad)

Einverstanden 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven

Häftad, Svenska, 2010-01-28
452
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 19 december för leverans innan julafton - läs mer
Einverstanden
Einverstanden är ett läromedel för gymnasieskolans Tyska 3 och 4. I Einverstanden möts eleverna av intresse-väckande texter och får kontinuerligt använda alla sina språkliga förmågor.
Genom en tydlig struktur och ett tilltalande formspråk lockas eleverna allt djupare in i det tyska språket och kulturområdet. Eleverna både kan, vill och vågar använda tyska! Ett viktigt mål är att eleverna ska utveckla sin förmåga att kommunicera i olika vardagliga situationer. Eleverna förbättrar även successivt sin skriftliga förmåga genom att skriva e-post, brev, tidningsnotiser, korta berättelser m.m.
De varierade texterna ger eleverna möjlighet att reflektera över levnadssätt, kulturtraditioner och samhällsförhållanden i såväl de tysktalande länderna som i Sverige.

Einverstanden 1
Einverstanden 1 är en allt i ett-bok som består av 39 texter av olika slag. Här finns berättande texter av både kända och okända författare, intressanta faktatexter och vardagliga dialoger. De tre separata realia texterna berättar om den årliga karnevalen i olika delar av Tyskland, den välbesökta Donauinselfest i Wien och världens största partikelfysiklaboratorium, CERN, i Schweiz. I Einverstanden 1 finns även ett stort antal hörtexter, tankeväckande dikter samt nyare musik från det tysktalande området.

Uppgifter
Varje text följs upp av ett antal frågor och uppgifter under rubriken Textarbeit. Här finns också uppgifter där eleverna ska producera något på tyska utifrån sina egna erfarenheter. Därefter följer Spracharbeit där eleverna tränar sitt aktiva och passiva ordförråd här arbetar eleverna med de ord som finns i styckeordlistan, men befäster även sitt basordförråd genom ständig repetition.
Efter Spracharbeit följer regelbundet Har du koll på grammatiken? Här kan eleverna repetera och kontrollera att de grundläggande kunskaperna i grammatik sitter.
Sprechen- och Schreiben-övningar är självklara inslag till många av Einverstandens texter. För att underlätta för eleverna kompletteras många av Sprechen-övningarna med Redemittel som finns som kopieringsunderlag i lärarhandledningen. I ett antal kommunikationskapitel lär sig eleverna behärska vardagstyska i olika situationer. I Einverstanden 1 övas bl.a. att beställa på restaurang, boka resor och boende, tala i telefon och att handla mat, kläder och läkemedel.
I bokens senare del finns en tydligt strukturerad genomgång av tyskans basgrammatik med både bundna och fria övningar av olika svårighetsgrad.
Sist i boken finns styckeordlistor till bokens texter samt en alfabetisk ordlista från tyska till svenska. Till Einverstanden finns digitala elevövningar, glosträning och ljudfiler på www.ovningsmastaren.se.

Facit
I elevfacit finns svar på bokens bundna övningar samt lösningsförslag till de öppna övningarna.

Lärar-cd
Samtliga texter, sånger och hörtexter finns inspelade på cd. De har spelats in med infödda tysktalande skådespelare i rollerna. Sångerna i Einverstanden är i originalversion.

Lärarhandledningen
I lärarhandledningen finns kopieringsunderlag, kapiteltest, grammatiktest, tre större prov som testar Hören, Lesen och Schreiben, rollspel, översättningar, hörtextmanus, extra Redemittel till Sprechen-övningarna samt metodiska tips till texter och övningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Einverstanden 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven
  2. +
  3. Einverstanden 2 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Einverstanden 2 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler ... av Christopher Moldrickx, Hans Sölch, Kjell Rindar, Hans L Beeck (häftad).

Köp båda 2 för 910 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Einverstanden 1 Allt i ett-bok inkl. ljud...