Arbeta i vård och omsorg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Sanoma Utbildning
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Vp
ISBN
9789162256005
Arbeta i vård och omsorg (häftad)

Arbeta i vård och omsorg

Häftad Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Skriven på en lättbegriplig svenska och anpassad för de som har svenska som andraspråk.
I boken beskrivs vård- och omsorgsuppgifter i äldre- och handicappomsorgen. Fakta om människokroppen, normalt åldrande och vanliga sjukdomar varvas med praktiska uppgifter som personlig hygien, av- och påklädning, hjälp vid måltider m.m. Etik, förhållningssätt och bemötande vävs in i texten.
Boken är rikt illustrerad med teckningar och foton i färg. Varje kapitel börjar med Målbeskrivning och avslutas med Testa dig själv och Ta reda på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Arbeta i vård och omsorg är skriven för dem som ska börja arbeta som vårdbiträde eller personlig assistent inom vård och omsorg. I boken berättar Linnea, 93 år, om hur det är att leva som äldre. Vad som händer när krafterna börjar ta slut men sinnet fortfarande är ungt.

I boken beskrivs de arbetsuppgifter som vård- och omsorgspersonal möter i sitt arbete bland äldre och funktionshindrade på sjukhem, äldreboenden och i det egna hemmet. Här redogörs för hur vårdaren ska kunna se vårdtagarens behov, planera och utföra den hjälp som behövs. Vikten av ett professionellt förhållningssätt och bemötande i vård- och omsorgsarbete tas genomgående upp i boken.