Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Koll på
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2005-02-01
Upplaga
1
Förlag
Sanoma Utbildning
Medarbetare
Wahlbom, Elisabeth (medf.)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
240 x 195 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Kb.2
ISBN
9789162259327
Vikingatiden : historia för år 4-6. Basbok (häftad)

Vikingatiden : historia för år 4-6. Basbok

historia för år 4-6 basbok

Häftad Svenska, 2005-02-01
154
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Koll på Vikingatiden får eleverna läsa om hur det var att leva i våra trakter för tusen år sedan. Ett landområde som hette Sverige fanns ju inte då. Men det var under vikingatiden som nordborna på allvar gav sig ut på längre resor och fick kontakt med Europa. Det kunde de göra tack vare att de var skickliga båtbyggare och sjömän. Koll på Vikingatiden ingår i serien Koll på Historia som är ett basläromedel för årskurs 4-6. Tidslinjer, historiska begrepp och källor lyfts fram i de olika tidsepokerna. Basboken består av följande fem kapitel: 1) På jakt efter vikingatiden 2) Vikingafärder 3) Hemma hos vikingarna 4) Vem bestämde hos vikingarna? 5) Vad trodde vikingarna på? Till boken finns Koll på Vikingatiden aktivitetsbok där eleverna arbetar vidare på egen hand. Varje uppslag i grundboken har ett motsvarande uppslag i aktivitetsboken. På så sätt blir arbetsgången tydlig och enkel för eleverna. Till materialet finns även Koll på Vikingatiden lärarhandledning. Där finns metodiska tips, bakgrundsfakta och kopieringsunderlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vikingatiden : historia för år 4-6. Basbok
  2. +
  3. Medeltiden : historia för år 4-6. Basbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medeltiden : historia för år 4-6. Basbok av Jonathan Lindström, Elisabeth Wahlbom (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vikingatiden : historia för år 4-6. Basbok

Övrig information

Är du nyfiken på vilka vi är? Undrar du varifrån vi kommer och hur saker och ting hänger ihop? Historia handlar om att försöka förstå det som varit. Det är ett riktigt detektivarbete! Koll på Vikingatiden och Koll på Medeltiden är ett nytt läromedel i historia för år 4. Läromedlet är elevaktivt, kräver reflektion och eget tänkande. Koll på Vikingatiden och Koll på Medeltiden är ett läromedel som vill skapa intresse och lust kring ämnet historia.