Samtalet som grund : om den första skriv- och läsutvecklingen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
1
Förlag
Sanoma Utbildning
Originaltitel
SASGR
Medarbetare
Andersson, Uno (foto) / Wagner, Ulla (foto)
Illustratör/Fotograf
Ulla Wagners elever
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 205 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Eabfc.01,Eabfc.021
ISBN
9789162260293
Samtalet som grund : om den första skriv- och läsutvecklingen (häftad)

Samtalet som grund : om den första skriv- och läsutvecklingen

Häftad Svenska, 2004-02-01

Slutsåld

Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Sanoma Utbildning) hemsida, där det kan finnas mer information.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Wagner

  • Vilja och våga : temaarbete i grundskolans tidigare år

    Jan Nilsson, Ulla Wagner, Emma Rydstav

    Alla lärare både kan och måste välja vilka didaktiska principer och teoribildningar som ska utgöra grunden för undervisningen i skolan. De nationella styrdokumenten ger också stort utrymme för sådana val. Boken har en unik dialogisk ansats där lär...

Övrig information

Vad kan få elever - även de som från början visar stort motstånd - att känna lust och vilja att lära, ställa frågor, skriva och läsa?

I samtalet som grund - om den första skriv- och läsutvecklingen visar Ulla Wagner, med många exempel från sin undervisning, hur hon formar en lärandekultur som gör barnen medvetna om sitt eget lärande och som väcker deras nyfikenhet och vilja att reflektera och lära sig.

I boken beskriver Ulla Wagner ett arbetssätt där det tematiska innehållet och barnens föreställningar och frågor styr verksamheten och där samtalet, tillsammans med skrivandet, läsandet och andra språkliga uttryck, blir redskap för kunskapsutveckling och omvärldsuppfattning.

Boken vänder sig till grundskollärare, specialpedagoger, förskollärare, fritidspedagoger och blivande lärare, alla kategorier.