Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2006-05-01
Förlag
Sanoma Utbildning
Medarbetare
Håkanson, Ulla, Alvarez Montalbán, Fernando, Beeck, Hans L.
Illustrationer
ill.
Dimensioner
247 x 196 x 7 mm
Vikt
320 g
Antal komponenter
1
SAB
Fk
ISBN
9789162269067
Buena idea 1 Libro de textos inkl. ljudfiler eleve (häftad)

Buena idea 1 Libro de textos inkl. ljudfiler eleve

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2006-05-01
444
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är verkligen en god idé att lära sig spanska! Med en genomtänkt progression och metodik förs eleverna med Buena idea på ett naturligt sätt in i en användbar spanska. Dels möter materialet eleverna där de befinner sig, med teman som shopping, resor, musik och studier, dels vidgar det vyerna genom fördjupad information om språk och kultur. I Buena idea byggs innehållet kring vardagliga situationer och ämnesområden, som sedan är utgångspunkt för vad som övas. Stor vikt läggs vid inlärning av ord och fraser. En kursöversikt i början av boken visar tydligt vad som tas upp aktivt och passivt i varje text. Eleverna uppmanas till reflektioner kring sin egen inlärning och de får hjälp genom återkommande Consejos, tips och råd om t.ex. ordinlärning och textläsning. Buena idea består av två huvudkomponenter, en textbok och en studiebok, med tydliga kopplingar till varandra.
Libro de trabajo
I övningsmaterialet till Buena idea läggs stor vikt vid muntliga och skriftliga kommunikativa situationer. Dessutom fokuseras på att öva upp förståelsen av det man hör och läser, bl.a. genom hörövningar och dictogloss samt genom lässtrategier. Den grammatik som behövs just i den aktuella situationen tas upp och övas systematiskt och varierat. För att kunna uttrycka sig naturligt innebär detta att perfekt tas upp relativt tidigt i Spanska 1, och att preteritum och imperfekt kommer naturligt i Spanska 2. Med jämna mellanrum i Libro de trabajo ligger repetitionsavsnitt som kan fungera som test för eleven själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Buena idea 1 Libro de textos inkl. ljudfiler eleve
 2. +
 3. Buena idea 1 Libro de trabajo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Buena idea 1 Libro de trabajo av Ulla Håkanson, Hans L Beeck, Fernando Alvarez Montalbán (häftad).

Köp båda 2 för 764 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Buena idea 1 Libro de textos inkl. ljudfiler eleve. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra nybörjarbok spanska
  Per-Åke Lindström, 23 oktober 2015

  Boken har ett bra upplägg för nybörjaren som vill få en grund i spanska språket. Den tar upp de vardagliga situationer man hamnar i som turist i ett spansktalande land. Sen är de tillhörande ljudfilerna som finns på internet också bra hjälp . Här får man god hjälp med uttalet och spanska satsmelodin samt en glosdel där man kan kolla sin stavning av orden som ingår till varje kapitel i boken.

 2. Läroboken är mycket bra. Elev-cd:n är däremot inte...
  Karin Behm, 25 april 2013

  Läroboken är mycket bra. Elev-cd:n är däremot inte bra, dålig pedagogik då de som läser de spanska texterna läser både otydligt och fruktansvärt fort. Själva cd:n hackar trots att vi fått den utbytt. Dålig kvalitét?

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

I boken finns 24 kapitel, som är ganska korta, speciellt i början av boken . Detta ger känsla av att man kommer igång snabbt med sin spanska. Texterna och övningarna byggs upp kring naturliga situationer och stor vikt läggs vid inlärning av ord och fraser. Vissa av kapitlen är av mer informativt slag och handlar om något spansktalande land eller region. I slutet av textboken finns utförliga bildordlistor på de större ordfält som behandlas i boken, vilket ger möjlighet till inlärning av ord tematiskt.

Bokens minigrammatik omfattar nivån steg 1. Till Libro de textos medföljer en elev-cd.