Koll på Vasatiden-Basbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Koll på
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Sanoma Utbildning
Illustratör/Fotograf
Elisabeth Wahlbom
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
240 x 200 x 5 mm
Vikt
120 g
SAB
Kc
ISBN
9789162271794
Koll på Vasatiden-Basbok (häftad)

Koll på Vasatiden-Basbok

historia för årskurs 4-6, basbok

Häftad Svenska, 2006-07-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Koll på Vasatiden får eleverna möta Gustav Vasa och hela hans stora släkt. Gustav Vasa brukar kallas för Sveriges landsfader. Han krigade loss Sverige från danskarna, införde höga skatter på jord, skaffade sig fogdar och kontroll över hela riket och slog hårdfört ner böndernas protester. Rik blev han också när han gjorde sig till chef över hela kyrkan i Sverige. Koll på Vasatiden ingår i serien Koll på Historia som är ett basläromedel för årskurs 4-6. Tidslinjer, historiska begrepp och källor lyfts fram i de olika tidsepokerna. Basboken består av följande sex kapitel: 1) Vasatiden 2) Gustav Vasa styr Sverige 3) Hänt på landet 4) Staden och silvret 5) Barnen Vasa 6) Sverige, Europa och världen Till boken finns Koll på Vasatiden aktivitetsbok där eleverna arbetar vidare på egen hand. Varje uppslag i grundboken har ett motsvarande uppslag i aktivitetsboken. På så sätt blir arbetsgången tydlig och enkel för eleverna. Till materialet finns även Koll på Vasatiden lärarhandledning. Där finns metodiska tips, bakgrundsfakta och kopieringsunderlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koll på Vasatiden-Basbok
  2. +
  3. Wahlbom/Koll på Vasatiden Aktivitetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wahlbom/Koll på Vasatiden Aktivitetsbok av Elisabeth Wahlbom, Jonathan Lindström (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Koll på Vasatiden-Basbok

Övrig information

Koll på Historia är ett nytt basläromedel i historia för årskurs 4-6. I Koll på Historia har varje epok sin egen bok. Det gör läromedlet roligare och flexiblare än de traditionella årskursböckerna. Koll på vill skapa lust och intresse för ämnet historia. Låt dina elever bli historiedetektiver!