Tänka med ögonen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
1993-09-01
Utmärkelser
Svensk bokkonst 1994
Förlag
Journal
Medarbetare
Flemming, Gösta (red.) / Eksell, Olle (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
Pni
ISBN
9789163017223
Tänka med ögonen (inbunden)

Tänka med ögonen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 1993-09-01
161
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kurt Bergengren var en av landets främsta kännare av fotografi. Mellan 1950 och 1984 publicerades hans artiklar och recensioner främst i Aftonbladet, också i facktidskrifter och årsböcker. Ett urval presenteras i denna bok, som fokuserar på svensk fotografi och svenska fotografer. Den tidigare utgivna "Fotografera är nödvändigt" (Alfabeta 1988) har ett internationellt perspektiv.

"Tänka med ögonen" är en i flera avseenden oumbärlig bok för fotografivänner. Texterna och de 105 bilderna ger för första gången en samlad översikt av några starka tendenser inom svensk efterkrigsfotografi. Dessutom tecknas fotobildbokens historia och åskådliggörs natur- och pressfotografins barndom. Flera fotografer porträtteras, bl a Lennart af Petersens, Lennart Nilsson, Rolf Winquist, Tore Johnson, Stig T Karlsson, Sune Sonsson, Rune Hassner och K W Gullers. För urval och sammanställning svarar Gösta Flemming.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tänka med ögonen
  2. +
  3. Chords No. 1-17

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chords No. 1-17 av Anders Krisár (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Bergengren, Kurt. Tanka med ögonen. Texter om svensk fotografi Journal Mediaproduktion. ca 296 s. Kurt Bergengren var en av landets främsta kännare av fotografi. Mellan 1950 och 1984 publicerades hans artiklar och recensioner främst i Aftonbladet, också i facktidskrifter och årsböcker. Ett urval presen- teras i denna bok, som fokuserar på svensk fotografi och svenska fotografer. Den tidigare utgivna "Fotografera är nödvändigt" (Alfabeta 1988) har ett internationellt perspektiv. "Tänka med ögonen" är en i flera avseenden oumbärlig bok för fotografivänner. Texterna och de 105 bilderna ger för första gången en samlad översikt av några starka tendenser inom svensk efterkrigsfotografi. Dessutom tecknas fotobild- bokens historia och åskådliggörs natur- och pressfotografins barndom. Flera fotografer porträtteras, bl a Lennart af Petersens, Lennart Nilsson, Rolf Winquist, Tore Johnson, V.G.V. Stig T Karlsson, Sune Sonsson, Rune Hassner och K W Gullers. För urval och sammanställning svarar Gösta Flemming, frilansjournalist och chefredaktör för Fotografisk Tidskrift.