Damen på Kaspar Hausergatan
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
1995-12-01
Förlag
Papamoscas bokförlag
Översättare
Gunnel von Friesen
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Les dimanches de Mademoiselle Beaunon
SAB
Hcej.01
ISBN
9789163039102
Damen på Kaspar Hausergatan

Damen på Kaspar Hausergatan

Övrigt Svenska, 1995-12-01
179
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jacques LAurent
Damen på Kaspar Hausergatan.
Vem är fröken B egentligen? Hennes medarbetare på kontoret, grannar i hyreshusetdär hon bor, personalen i de små affärerna i ett "fint" pariskvarter och framförallt hennes syster och systerdotter har sin uppfattning klar: korrekt, flitig, lite gammaldags, i stort sett utan sexuella erfarenheter, en kvinna som lever en visserligen ensam och enfromig, men skyddad tillvaro.
Alla dessa människor vet inte att fröken B parallellt med sitt vardagslliv lever ett helt annat liv på söndagarna.
Där Spelar skulpturer av Auguste Rodin och tavlor på Louvrenmuseet en viktig roll. Det är också på museer hon inleder bekantskap med sina tillfälliga älskare. Ingen får träffa henne mer än en enda gång. Fast den rödhårige marinbiologen med de gammalmodiga glasögonbågarna kan hon inte riktigt hålla på avstånd.
Förälskad blir hon inte förrän hon av lojalitet mot minnet av den man hon svärmat för i tjugofem år tvingas ta emot två honkatter i sitt lilla hem på Kaspar Hausergatan. Kärleken till Agnes och Miaouche leder till en omvälvning av hennes liv som är nära att sluta i katastrof.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Damen på Kaspar Hausergatan
  2. +
  3. Du skulle inte duga till tandläkare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du skulle inte duga till tandläkare av Jacques Laurent (Övrigt).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Damen på Kaspar Hausergatan

Övrig information

Laurent, Jacques. Damen på Kaspar Hausergatan. Orig. titel: Les dimanches de mademoiselle Beaunon. Papamoscas förlag. ca 244 s. . En ensamstående kvinna i femtioårsåldern lever dubbelliv. Kollegor, hyresgäster där hon bor och nära släktingar finner henne arbetsam, korrekt, lite tråkigt gammaldags och sannolikt isolerad. På söndagarna lever dock damen ett liv som den närmaste omgivningen inte känner till Då njuter hon av starka konstupplevelser, tillfälliga älskare och en liten högst personligt utformad lägenhet i Paris. Två katters inträde i hennes liv är nära att föra henne mot katastrof.