Hundens och kattens äventyr (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2000-09-01
Förlag
Bokförlaget Perenn
Översättare
Vibeke Wennerberg, Miloslava Slavicková
Originalspråk
Tjeckiska
Originaltitel
Povidani o pejskovi a kocicce, jak spolu hospodarili...
Illustratör/Fotograf
Josef Capek
Dimensioner
215 x 210 x 10 mm
Vikt
472 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163093753
Hundens och kattens äventyr (inbunden)

Hundens och kattens äventyr

Inbunden Svenska, 2000-09-01
99
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Hundens och kattens äventyr är en bok som så gott som alla tjecker känner till. Den är skriven av mannen som, i samarbete med
brodern Karel, skapade ordet "robot". Följ med hunden och katten på deras äventyr! De båda vännerna bor tillsammans i ett litet hus i utkanten av en skog. Varje dag har något intressant att bjuda på: man kan ju skura och torka ett golv på olika sätt, och varför inte låtsas att man är tvätt när man ändå måste tvätta sig? Det är jobbigt att knipa sig fast i tvättlinan, så tvätten somnar med detsamma när den väl har hamnat i tvättkorgen. Ja, hunden och katten har mycket att stå i. Inte kan de ligga kvar i sängen hela dagen när de redan för länge sedan borde ha svarat på det där brevet från flickorna i Nynburk! Och så kan man ju överraska Jan och Vera när de ligger sjuka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundens och kattens äventyr
  2. +
  3. Hur den lilla Mullvaden botade Musen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur den lilla Mullvaden botade Musen av Zdenek Miler, Hana Doskocilova (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hundens och kattens äventyr

Övrig information

"Hundens och kattens äventyr" är en älskad tjeckisk barnboksklassiker, skriven och illustrerad av mannen som skapade ordet "robot". Konstnären och författaren Josef Capek, Karel Capeks storebror, är en av det tjeckiska 1900-talets allra finaste kulturpersonligheter. Bland hans skönlitterära produktion märks den filosofiska boken "Den halte pilgrimmen". Han engagerade sig intensivt mot nazismen. Han greps av tyskarna strax efter det att de marscherat in i Prag 1939 och hölls fängslad under hela kriget. Han dog i Bergen-Belsen alldeles vid krigsslutet (fläcktyfus).