Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
2
Förlag
LOR production
Medarbetare
Rimås, Otto (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
204 x 135 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Cgc
ISBN
9789163137105
Empati - om att möta och hjälpa (häftad)

Empati - om att möta och hjälpa

Häftad Svenska, 2006-08-01
127
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Syftet med "Empati - om att möta och hjälpa" är att öka förståelsen för människan och bredda kunskapen om hur man på ett fruktbärande sätt hjälper människor att gå vidare. Boken är skriven som en handbok i omsorgs- och själavårdsarbete. Genomtänkt personlig omsorg om andra står i centrum, liksom själavårdens möjligheter att möta människors behov på ett konkret sätt. Boken vänder sig till alla som har ett intresse för själavård. Den är lämplig för studium både enskilt och i grupp.

Till hjälp för studiet:
- Samtalsfrågor efter varje avsnitt under vinjetten "Gå vidare".
- Filmtips för fördjupning, 18 filmer som behandlar själavårdsfrågor presenterade med filmfakta, resumé och förslag på samtalsfrågor.
- Separat studieguide till hela boken för fortbildning i grupp, tillgänglig utan kostnad i A4-format med fri kopieringsrätt.

Ur Bibliotekstjänsts rescension 2006:20:
"Lena och Otto Rimås... behandlar den kristna själavårdens grund, vad som krävs av en själavårdare, grundläggande psykologi och olika typer av samtal. Författarna beskriver psykologiska försvarsmekanismer, betonar lyssnadets betydelse och visar bl.a. på spegling som metod i samtalet... Författarna talar om själavårdaren som en professionell medmänniska... och tar bl.a upp tankar från transaktionsanalysen... Denna upplaga är kraftigt bearbetad och utökad... Författarna vill uppmuntra till engagemang i själavårdsarbete och deras bok ger en bra och balanserad introduktion till klassisk själavård."

Lena och Otto Rimås är sedan många år lärare på Mariannelunds folkhögskola i bl a Bibel, tro, etik, själavård och samhällsfrågor.

SNABBINFO
"Empati - om att möta och hjälpa" är en praktisk grundbok i själavårdsarbete. Boken vänder sig till alla som har ett intresse av själavård. Den är lämplig för studium både enskilt och i grupp. Genomtänkt personlig omsorg om andra står i centrum, liksom själavårdens möjligheter att möta människors behov på ett konkret sätt. Ur innehållet: Själavårdens grund, Själavårdaren - en tjänare, Viktiga perspektiv, Själavårdssamtalet, Församlingens utmaning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Empati - om att möta och hjälpa
  2. +
  3. Rättighetsbaserat arbete i kyrkorna : introduktion och metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättighetsbaserat arbete i kyrkorna : introdukt... av Hanna Gerdes, Elisabeth Hjalmarsson, Carina Öjermo (häftad).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

En praktisk grundbok i kristet själavårdsarbete som vänder sig till alla med intresse av själavård. Den är lämplig för studium både enskilt och i grupp. Syftet med boken är att öka förståelsen för människan och bredda kunskapen om hur man på ett fruktbärande sätt hjälper människor att gå vidare. Boken kan också fungera som ett redskap i församlingens omsorgs- och själavårdsarbete. Genomtänkt personlig omsorg om andra står i centrum, liksom församlingens möjligheter att möta människors behov på ett konkret sätt.

Till hjälp för studiet:
Samtalsfrågor efter varje avsnitt under vinjetten "Gå vidare"
Filmtips för fördjupning, 18 filmer presenterade med filmfakta, resumé och förslag på samtalsfrågor.