Arbete & Kapital (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Antril
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Trabalho & Capital
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789163140280
Arbete & Kapital (kartonnage)

Arbete & Kapital

Kartonnage Svenska, 2007-10-01
109
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken riktas skarp kritik mot de rådande socioekonomiska strukturerna och spekulationsekonomin med dess globala konsekvenser. Det görs utifrån ett socioekonomiskt, mänskligt och andligt perspektiv. En ekonomi kan kallas framgångsrik först när den främjar mänskliga värden. Författaren drar upp riktlinjerna för en etiskt grundad struktur för arbete och kapital.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete & Kapital
  2. +
  3. 23 saker de inte vill att du ska veta om kapitalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt 23 saker de inte vill att du ska veta om kapita... av Ha-Joon Chang (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Norberto Keppe

Övrig information

I förordet skriver författaren att såväl kapitalismen som marxismen kommit till sitt slut men att en tredje väg är möjlig. I boken riktas skarp kritik mot de rådande socioekonomiska strukturerna, i synnerhet den amerikanska formen av kapitalism, Keynes och spekulationsekonomin med dess globala konsekvenser. Det görs utifrån ett socioekonomiskt, mänskligt och andligt perspektiv. Strukturerna utgör huvudorsaken till människors alienering idag. En ekonomi kan kallas framgångsrik först när den främjar mänskliga värden. Författaren, psykoanalytiker och grundare av integral psykoanalys Norberto Keppe, föreslår en tredje väg och drar upp riktlinjerna för en etiskt grundad struktur för arbete och kapital.