Bland stubbar och kottar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2004-07-01
Förlag
Books on demand
Illustrationer
ill.
Dimensioner
171 x 242 x 10 mm
Vikt
300 g
Antal komponenter
1
SAB
Eabue.01
ISBN
9789163154140
Bland stubbar och kottar (häftad)

Bland stubbar och kottar

med barnen i Mulleskogen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2004-07-01
215
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Bara ute i naturen kan barnet lära sig upptäcka och förstå naturen. Den här boken vänder sig till förskolepersonal, föräldrar och lärare som vill ta del av Friluftsfrämjandets arbetsmetodik i mulleskogen. I en vanlig skogsbacke nära skola och bostad kan barn med lekens hjälp lära sig se de ekologiska sammanhangen. Som vuxna har de sedan lättare att ta ställning till hoten mot vår natur. Barn har inte krav på stora kunskaper hos den vuxne.Däremot har de krav på medaktivitet, att upptäcka tillsammans. I boken finns både teoretisk kunskap om natur och miljö samt en pedagogik som visar hur du kan hjälpa barnen att vidga sina begrepp och lära sig genom att: . Uppleva med alla sinnen. Samla, jämföra och sortera. Iaktta förändringar. Undersöka och manipulera. Anta, pröva, se efter. Mäta mot sig själv. Värdera, diskutera. Fundera, fantisera, dramatisera. Upptäcka system. Bestämma grupp eller art Författaren har själv varit mulleledare och utbildningsledare inom Friluftsfrämjandet. Boken lämpar sig även som studiematerial i en grupp förskolelärare, barnskötare, fritidsledare eller i ett föräldrakooperativ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland stubbar och kottar
  2. +
  3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bland stubbar och kottar

Övrig information

Bara ute i naturen kan barnet lära sig upptäcka och förstå naturen. Den här boken vänder sig till förskolepersonal, föräldrar och lärare som vill ta del av Friluftsfrämjandets arbetsmetodik i mulleskogen. I en vanlig skogsbacke nära skola och bostad kan barn med lekens hjälp lära sig se de ekologiska sammanhangen. Som vuxna har de sedan lättare att ta ställning till hoten mot vår natur. Barn har inte krav på stora kunskaper hos den vuxne.Däremot har de krav på medaktivitet, att upptäcka tillsammans.

I boken finns både teoretisk kunskap om natur och miljö samt en pedagogik som visar hur du kan hjälpa barnen att vidga sina begrepp och lära sig genom att:

. Uppleva med alla sinnen
. Samla, jämföra och sortera
. Iaktta förändringar
. Undersöka och manipulera
. Anta, pröva, se efter
. Mäta mot sig själv
. Värdera, diskutera
. Fundera, fantisera, dramatisera
. Upptäcka system
. Bestämma grupp eller art

Författaren har själv varit mulleledare och utbildningsledare inom Friluftsfrämjandet. Boken lämpar sig även som studiematerial i en grupp förskolelärare, barnskötare, fritidsledare eller i ett föräldrakooperativ.