På jagets fasta grund
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Tintomara förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
340 g
Antal komponenter
1
SAB
Bb
ISBN
9789163165375
På jagets fasta grund

På jagets fasta grund

Svenska, 2005-01-01
279
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett urval texter från tidigt sjuttiotal fram till i dag, texter om litteratur, konst, musik, teologi, politik - ja, samhälls- och kulturdebatt i vid och skiftande mening.

Boken inleds med en analys av P O Enquists roman om baltutlämningen, "Legionärerna" från 1968, och avslutas med en presentation av E.T.A. Hoffmanns kamp för rättssäkerhet i 1800-talets Preussen. Några av anhalterna däremellan är dödens krämare/vapenfabrikanterna, socialistprästen H.F. Spak, en kvinnlig journalistpionjär under Pariskommunen, den evigt moderne Stendhal, Kerstin Thorvall, Sigrid Undset, Schubert vår samtida, IB-affären, Strindberg och qvinnodjeflarna, Jugoslaviens sammanbrott, Moderna Museet, Frälsningsarmén, EMU, fulheten i den samtida konstmusiken, kvinnoprästmotståndet i Svenska kyrkan och skräckens fängelse Guantánamo.
Bokens röda tråd är det personliga anslaget, alltså det faktum att texterna i högsta grad speglar författarens egna passioner och intressen, åsikter och ställningstaganden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På jagets fasta grund
 2. +
 3. Madame de Sévignés brev

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madame de Sévignés brev av Marie De Rabutin-Chantal Sévigné (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Margareta Zetterström

 • Arma älskade Italien

  Margareta Zetterström

  Så länge jag kan minnas har jag längtat till landet där citronerna blommar. Men till skillnad från många andra Italienvänner har jag aldrig kunnat blunda för de missförhållanden som gör livet för många italienare till ett helvete. Och jag anser at...

 • Att skriva i motvind

  Margareta Zetterström

  Så här presenterar författaren själv sin nya bok: Ända sedan jag på sjuttiotalet kastade mig ut i den osäkra tillvaron som frilansskribent har jag arbetat i motvind. Motståndet har ofta varit av politisk art. Men på senare tid har också tillkommit...

Recensioner i media

"kvinnan som skriver vad som faller henne in utan att snegla på vad som är inne eller kommersiellt" (Internationalen)
"dela ut 'På jagets fasta grund' till gymnasieungdomarna. Den kommer att öppna deras ögon bortom läroböckerna" (Gefle Dagblad)
"Varför inte satsa på en självbiografi nästa gång. Jag skulle definitivt läsa den med stort intresse" (LO-tidningen)

Bloggat om På jagets fasta grund