Nibelungens Ring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Tyska
Serie
Wagners operor
Antal sidor
611
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Sven Lenninger Förlag
Översättare
Sven Lenninger
Dimensioner
208 x 135 x 36 mm
Vikt
700 g
SAB
Xyda
ISBN
9789163172250

Nibelungens Ring

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Tyska, 2005-09-01
459
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Richard Wagners drama Nibelungens Ring i ny, lättillgänglig översättning. Boken omfattar den fullständiga texten till de fyra ingående operorna Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök.

Jämsides med den tyska texten löper den svenska översättningen. Detta tillåter läsaren att själv ta del av Wagners diktarkonst samtidigt som förståelsen underlättas av den svenska texten.

Nibelungens Ring är ett drama om hjälten Siegfried, om guldets förbannelse och om kärleken som det enda saliggörande.

Wagner berättar här med ett kraftfullt språk om väsentliga ting. Sålunda får vi bevittna hur det gudomliga styret av världen upphör och hur människan själv övertar herraväldet.

Inom den till synes högtidliga ramen talar ändå personerna, vare sig de är gudar, underjordsväsen eller människor, mest om det som ligger dem närmast, ofta tvetydigt och motsägelsefullt.

Här finns hjärtknipande kärleksscener, skojfriska pojkäventyr och gudomliga djupsinnigheter, som övergår vårt förstånd. Wagners text är underhållande och fyndig, bitvis rolig men ger också uttryck åt stora tankar.

Denna utgåva av Nibelungens Ring är tänkt att läsas som roande bok men också som stöd, när man lyssnar på musiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nibelungens Ring
 2. +
 3. On the Aesthetic Education of Man

De som köpt den här boken har ofta också köpt On the Aesthetic Education of Man av Friedrich Schiller (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nibelungens Ring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Efterlängtad
  Kent Ove Holmström, 11 augusti 2016

  Precis det som saknats. En översättning som gör händelseförloppet begripligt rent språkligt. Tidigare libretti har haft poetiska ambitioner på bekostnad av just översättandet till svenska.

 2. Boken har librettots repliker på tyska och svenska men...
  Mathias Jonsson, 12 oktober 2013

  Boken har librettots repliker på tyska och svenska men ingen scenbeskrivning vilket innebär att man behöver ett separat sådant från annan bok eller häfte för att få ett komplett drama. Inte bra. Dessutom är introduktionen till hela cykeln mager och inga illustrationer från någon uppsättning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Richard Wagner

Övrig information

Richard Wagners drama Nibelungens Ring i ny, lättillgänglig översättning. Boken omfattar den fullständiga texten till de fyra ingående operorna Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Jämsides med den tyska texten löper den svenska översättningen. Detta tillåter läsaren att själv ta del av Wagners diktarkonst samtidigt som förståelsen underlättas av den svenska texten. Inledande orientering om den bakomliggande medeltida Nibelungensagan av fil.dr. Maren Jönsson, Uppsala.
Denna utgåva av Nibelungens Ring är tänkt att läsas som roande bok men också som stöd, när man lyssnar på musiken.