Frigörelse (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
2
Förlag
Antril
Översättare
Sofie Bergqvist
Originaltitel
Liberaçao
Dimensioner
210 x 140 x 17 mm
Vikt
370 g
SAB
Docbd
ISBN
9789163173752

Frigörelse

Kartonnage,  Svenska, 2006-10-01
270
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är neurosens orsak detsamma som problem med libido (Freud), en fråga om avund (M. Klein), mindervärdeskomplex (Adler) eller brist på ansvar (Frankl)? Norberto Keppe sätter teomanin storhetsvansinnet som det centrala i denna fråga, genom vilken människan föredrar att vara en ny Gud och leva i en verklighet skapad av henne själv en fantasi.

Det bästa sättet att arbeta med denna attityd är att använda den dialektiska metoden. Men inte den platonska, hegelianska eller kantska, som försökte arbeta med det som inte existerar (jaet och nejet, hälsan och sjukdomen), utan den sokratiska (maieutik) eller kristna dialektiken (de saktmodiga skall besitta jorden), som författaren anser vara den enda vägen att nå sanningen. Slutresultatet skulle vara ett förenande av det som vi åtskilt i vårt psykiska inre beroende på att vi ser fantasin som grundläggande i vår existens. Genom medvetandegörelse (accepterande av medvetenhet) återerövrar vi den inre frid som vi en gång förlorade.

En betydelsefull faktor hos Norberto Keppe är att psykoterapi är ett universellt sätt att återföra individen till den verklighet som hon en gång övergav. Det finns nämligen inte den ena eller andra metoden, utan verklig terapi eller anti-terapi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frigörelse
  2. +
  3. Hälsans ursprung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsans ursprung av Norberto Keppe (kartonnage).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Norberto Keppe

Övrig information

"Människan föds med en iakktagelseförmåga som redan är något fördunklad, och hon åsamkar sig själv ytterligare skada genom att förneka, förvränga eller utelämna verkligheten". Detta är titeln på det första kapitlet som också anger något av bokens innehåll. Boken beskriver människans grundproblem, men framför allt visar den läkningsprocessen genom att visa vägen till det inre jaget. Enbart att läsa boken är helande. Även utgiven på engelska, ryska, finska och portugisiska.