Popcornmannen Poppe (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Serie
Popcornmannen Poppe
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
3
Förlag
Popcornmannen
Dimensioner
213 x 211 x 6 mm
Vikt
190 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163180859

Popcornmannen Poppe

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2005-09-01
154
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med in i popcornvärlden
rita, sjung, massera, läs, lär dig och låt dig inspireras.

Pop in!

En gång för länge, länge sedan föddes det en liten popcornman. Ett majskorn trillade av från en majskolv som hängde i en majsplanta.
Det var en dag då solen stod högt på himlen och stekte mot majskornet, som låg på en mycket varm sten. Plötsligt poppade det till och vips kravlade sig den lille popcornmannen Poppe ut ut skalet. Han hade slagit sitt lilla huvud mot stenen och tog sig för pannan medan han reste sig upp från marken.
Rädd och vilsen fumlade han sig fram mellan de stora vassa majskolvarna som växte på fälten någonstans långt, långt borta i ett land som kallades Amerika.
Han försvann iväg bort från den stora vägen...

När han gått länge och väl bort från de jättelika majsfälten fann han en dal som han bosatte sig i. Dalen såg ut som en jättestor popcornskål och det fanns en stege som man kunde klättra ner in i dalen med.
I Popcorndalen...

Så inleds boken om den lilla Popcornmannen Poppe.

"Det är ganska pretentiöst att skriva en bok för barn om etik och moral, men jag måste säga att författaren Charlotta Lagerberg har lyckats riktigt, riktigt bra. Formatet känns nytt, det är en bok i flera dimensioner där t ex rörelse, pyssel, sång och funderingar vävs in i de olika berättelserna. Berättelserna och förslagen på vidare diskussioner och tema pyssel är väldigt entusiasmerande ochh roliga.
Mia Althoff barnsidan.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Popcornmannen Poppe
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Popcornmannen Poppe. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Supermysig!
  Anna Johansson, 15 januari 2015

  En supermysig bok med små fina berättelser! Ett smidigt och bra sätt att få igång viktiga diskussioner kring känslor. Barn behöver tidigt träna på sin empati och förståelse för varandra. Med hjälp av Popcornmannen Poppe kan man avdramatisera och låta Poppe känna alla olika känslor istället för att barnen ska prata om sig själva. Barnen kan möta varann och oss pedagoger eller föräldrar genom Poppes härliga äventyr!

 2. Rekommenderas varmt
  Sulag, 20 december 2009

  En underbar barnbok om EQ som tar upp livets alla viktiga ämnen. Boken är uppdelad i kortare berättelser där varje berättelse tar upp ett viktigt ämne. Mycket pedagogiskt uppbyggd med bl a övningar, frågor, sång efter varje liten berättelse. Rekommenderas verkligen! Även mjukis Poppe har blivit en populär present i bekantskapskretsen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Charlotta Lagerberg-Thunes

 • När något spännande händer står Poppe på händer

  Charlotta Lagerberg-Thunes

  Först är Poppe nyfiken och glad för allt spännande som ska hända just idag. Han funderar och tänker så näsan blänker och sedan hör han något som låter. Vem är det som gråter? Först blir Poppe orolig sedan tankspridd. Sedan hjälper Poppe Majsis att...