Vem var det där? : en bok om ansiktsblindhet (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Kärnhuset
Dimensioner
216 x 140 x 18 mm
Vikt
278 g
SAB
Vef,Doea
ISBN
9789163182792
Vem var det där? : en bok om ansiktsblindhet (kartonnage)

Vem var det där? : en bok om ansiktsblindhet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2006-04-01
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Ansiktsblindhet, även kallat prosopagnosi, definieras som oförmåga att känna igen bekanta ansikten. Görel Kristina Näslund, psykolog, medicine doktor och själv prosopagnostiker, har intervjuat ansiktsblinda män och kvinnor. Oliver Sachs, Jane Goodall, Marianne Ahrne, Ludvig Rasmusson och många fler kända och mindre kända prosopagnostiker ger en bild av vilka konsekvenser ansiktsblindhet har för yrkeslivet och det sociala livet. För ansiktsblindhet finns ingen behandling men här får man goda råd poch tips på strategier som underlättar vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vem var det där? : en bok om ansiktsblindhet
 2. +
 3. Kom till skott! Hur du slutar att prokrastinera, får allting gjort, blir älskad av alla och har tid att gå på bio

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom till skott! Hur du slutar att prokrastinera... av Görel Kristina Näslund (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vem var det där? : en bok om ansiktsblindhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om ett socialt handikapp
  Cecilia, 23 maj 2015

  Boken tar upp ett ganska okänt handikapp - oförmågan att minnas ansikten på grannar, vänner, bekanta eller till och med sina egna barnbarn. Här får man veta orsakerna till detta handikapp och hur man på ett bra sätt kan hantera sitt problem.

 2. Ny upptäckt
  Christina Kellberg, 11 maj 2015

  Jag visste inte att människor kan vara ansiktsblinda, att diagnosen existerade. När jag mött människor jag känner och dessa behandlat mig som luft har jag trott att de är snorkiga och tagit avstånd från mig. Utan att jag fattat varför. Nu förstår jag att människan kanske är ansiktsblind. Och när jag i olika sammanhang talat med människor om detta har jag insett att det inte alls är ovanligt. Dessutom har jag lagt ett nytt ord till mitt ordförråd- prosopoagnosti.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Görel Kristina Näslund

Övrig information

Ansiktsblindhet, även kallat prosopagnosi, definieras som oförmåga att känna igen bekanta ansikten. Många svenskar är drabbade av denna neurologiska funktionsnedsättning som har konsekvenser för yrkeslivet och det sociala livet. Görel Kristina Näslund, psykolog, medicine doktor och själv prosopagnostiker, har intervjuat ett 60-tal ansiktsblinda män och kvinnor.
Oliver Sacks, Jane Goodall, Marianne Ahrne, Ludvig Rasmusson och många fler kända och mindre kända prosopagnostiker ger tillsammans en bild av hur det är att vara ansiktsblind. För ansiktsblindhet finns ingen behandling men här får man goda råd och tips på en rad strategier som underlättar vardagen.