100.000 kilometer i havskajak : samlade skrifter och nya glimtar ur en paddlares liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bengt Larssons Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Prccd
ISBN
9789163183652
100.000 kilometer i havskajak : samlade skrifter och nya glimtar ur en paddlares liv (inbunden)

100.000 kilometer i havskajak : samlade skrifter och nya glimtar ur en paddlares liv

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2006-05-01
209
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utdrag ur Inledningen:
Två nedböjda strån från vikens fjolårsvass låg tvinnade under förskeppets gummicord och höll kajaken på plats i det lugna vattnet. Jag stuvade undan kaffekoppen, kröp längre ned i sittbrunnen och vilade huvudet mot packpåsen på akterdäck. Vårsolen värmde skönt. Livet kändes gott och lätt.
Dagens färd hade börjat i dimslöjad gryning. Då i dagens första timmar paddlade jag fram på ett vatten som vore jag den första människan någonsin att störa dess spegel. Ändå har sjöfarare genom århundraden navigerat över samma fjärdar som jag nu gjorde. Men så är sjöar och hav beskaffade, att spåren suddas ut långt innan både gårdagens och dagens farkoster nått sina sökta horisonter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 100.000 kilometer i havskajak : samlade skrifter och nya glimtar ur en paddlares liv
  2. +
  3. Kusten är klar! eller 100 dagar i kajak och 100 nätter i tält runt hela Sveriges kust

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kusten är klar! eller 100 dagar i kajak och 100... av Bengt Larsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om 100.000 kilometer i havskajak : samlade s...

Övrig information

Denna bok handlar inte om de stora kajakexpeditionerna på avlägsna hav i främmande världsdelar. Den är inte heller en instruktionsbok med tydliga anvisningar om hur paddling går till. Den är inte skriven av en person som har paddlat sedan barnsben eller är en mästare i teknik.

Denna bok handlar om kajakpaddling på av författaren kända vatten längs Sveriges, Norges, Danmarks och Finlands kuster och på fjordar och insjösystem i de olika länderna.

Och visst, en skandinavisk fjord eller ett nordiskt sjösystem kan upplevas som ett avlägset hav. Och visst, situationer i bokens färdberättelser kan belysa olika tekniker.

Men framför allt är boken skriven av en man som tycker om att paddla kajak och som inte väjer för att utlämna sig själv och sina tankar. En man för vilken den egna kajaken inte bara är en kajak utan en farkost med nästan en egen själ. En farkost som genom alla årstider troget burit honom över hans allt vidare hemmavatten.