Kan du inte bara vara pinsamt tyst (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Zoo Publishing
Medarbetare
Abbhagen, Mikael (form) / Bladh, Stefan (foto)
Illustratör/Fotograf
Fredrik Tjernström
Dimensioner
170 x 120 x 12 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789163184062
Kan du inte bara vara pinsamt tyst (pocket)

Kan du inte bara vara pinsamt tyst

Pocket Svenska, 2006-01-01
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan du inte bara vara pinsamt tyst är en samling monologer skrivna av Tomas Kindenberg. De korta, drivna texterna är absurdistiska utan att slå över i det obegripliga. Som här, i "Översittaren": "Under min skoltid var jag en riktig översittare. På högstadiet frös jag ut hela klassen. Jag stammade och rodnade för att psyka min omgivning. Jag utnyttjade alla mina svagheter för att terrorisera mina klasskamrater. Det är inget jag är stolt över. Mitt värsta minne är den gången jag tvingade tre killar i nian att trycka ner mitt huvud i toaletten. Bara för att visa att jag kunde." Monologerna varvas med fotografier av frilansfotograf Stefan Bladh. Vackra, ödsliga bilder som låter läsaren vila från de intensiva texterna, och som fick Dagens Nyheter att beskriva boken som "ett vackert och väl tänkt möte mellan babbel och total tystnad". Tomas Kindenberg är frilansjournalist, född 1975. Det här är hans författardebut. Boken är även illustrerad med teckningar av Fredrik Tjernström och fotografier av Stefan Bladh.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan du inte bara vara pinsamt tyst
 2. +
 3. Här var det mörkt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Här var det mörkt av Tomas Kindenberg (häftad).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Humoristen

  Tomas Kindenberg

  Kärlek, död och humor är återkommande teman i denna samling mikronoveller. Tomas Kindenberg debuterade 2006 med Kan du inte bara vara pinsamt tyst. Humoristen är hans andra bok.

 • Här var det mörkt

  Tomas Kindenberg

  "Om jag inte haft så bråttom i morse hade jag kastat en blick i spegeln och upptäckt att jag hade mat mellan tänderna. Väldigt mycket mat. Och snor, droppandes ur näsan, ner på byxorna och den öppna gylfen. Skjortan i trasor. Munnen ett svart...