Målade golv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Byggnadsvård i praktiken (del 5)
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Gysinge Centrum för Byggnadsvård
Illustratör/Fotograf
Peter Wennberg, JOhan Persson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 168 x 18 mm
Vikt
360 g
SAB
Ppbbe,Pmh
ISBN
9789163185212
Målade golv (häftad)

Målade golv

Häftad,  Svenska, 2006-05-01
209
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns knappast något som skapar en sådan magisk stämning i ett rum som ett målat golv och idag är det många som drömmer om att återskapa den traditionen i sitt hem. Men finns det några bra förebilder? Och hur såg de svenska mönstren ut? Var det här något bara för herrgårdarna? För bönderna hade väl bara skurgolv? Och hur ska man tänka om man inte vill hamna i en underhållsfälla?

Med den här boken berättar Göran Gudmundsson om svensk golvtradition i allmänhet och om målade golv i synnerhet. Om färgerna, om valen av mönster och om hur man underhåller sina målade golv.

Närmare 20 gamla svenska målade golv beskrivs i text och bild i denna praktiskt upplagda skrift, från 1700-talets läckra sten- och parkettimitationer, till enfärgade golv från 1900-tal och funkistid. Färgrecept, målningstips och skalenliga, färglagda skisser ingår.

Boken är inte tänkt bara för den som vill kopiera ett gammalt golv, utan ger också så mycket kunskap om färgerna och mönstren att man själv kan måla sitt eget personliga golv, med inspiration från de gamla.

Läs! Låt dig inspireras! Och börja måla själv!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Målade golv
  2. +
  3. Värmen i gamla hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värmen i gamla hus av Göran Gudmundsson (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Gudmundsson

Övrig information

Nya boken »Målade golv«, den femte i serien "Byggnadsvård i praktiken" handlar om alla sorters trägolv, både inom- och utomhus, om allt från skurgolv till rutiga 1700-talsgolv och enfärgade golv från 1800- och 1900-talet. Det sista golvet bland bokens exempel målades för bara några år sedan. Levande tradition alltså! Boken är praktiskt upplagd och framför allt tänkt att fungera som en handfast instruktion till den som vill måla själv. Rikt illustrerad med skalenliga förlagor, färgrecept och andra tips, som vanligt. Den kan du inte vara utan. Bildmaterialet består av foton, teckningar och akvareller. Rikt illustrerad och sidantalet är 104.