Mentalitetsboken
Fler böcker inom
Format
Mjukband
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2007-04-01
Förlag
Svartbergs Hundkunskap
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789163187254
Mentalitetsboken

Mentalitetsboken

(2 röster)
Mjukband Svenska, 2007-04-01
249
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Den här boken handlar om hundens beteende, tankar och känslor - om hundens mentalitet. Boken utgår från Svenska Brukshundklubbens mentaltest (MT) och mentalbeskrivning (MH). Testsituationerna och de mentala egenskaper som där kommer fram beskrivs på ett tydligt sätt. Men boken stannar inte där. Vi får här lära oss hur man utifrån hundars skilda mentala förutsättningar lägger upp träningen för tävlingshunden i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport. Dessutom tar boken upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad. Detta gör boken en smula unik, och är den första som verkligen handlar om individanpassad träning. Utöver detta bjuds läsaren in i hundforskningens värld i form av en etologiskola och ett kapitel om MH ur ett vetenskapligt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mentalitetsboken
  2. +
  3. Härliga valptid - förstå och utveckla din valp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Härliga valptid - förstå och utveckla din valp av Ingalill Blixt, Curt Blixt (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Ingalill och Curt Blixt har sedan de träffades på brukshundklubben under mitten av 60-talet hunnit med att samla mycket hunderfarenhet. De har tränat och tävlat en rad egna hundar. Ingalill har lagt ner mycket av sin tid som instruktör och lärare inom SBK. Curt är central lärare inom SBK och en frontfigur när det gäller allt som har med mentalitet hos hund att göra. Han har bland annat varit med och skapat Mentalbeskrivning Hund, och varit drivande i utvecklingen av det nya mentaltestet. Kenth Svartberg är doktor i etologi med flerårig erfarenhet från beteendeforskning på hund. Han har även stor praktisk hunderfarenhet och har ägnat mycket tid åt träning med sikte på olika tävlingsgrenar.