Rötter/Roots (inbunden)
Format
Inbunden
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Sanna Sjöswärd
Utgivningsland
Sverige
Medarbetare
Boström, Donald, Sverne, Ola
Dimensioner
250 x 190 x 15 mm
Vikt
590 g
ISBN
9789163190452
Rötter/Roots (inbunden)

Rötter/Roots

Inbunden 2006-01-01

Slutsåld

Fotograf Sanna Sjöswärd är född 1973 i Teheran i Iran. Hennes biologiska mor hade inte möjlighet att ta hand om henne och därför tillbringade Sanna sina första fyra år på ett barnhem i Teheran. 1977 blev hon adopterad av svenska föräldrar. Som så många andra adopterade funderade Sanna ofta på sin bakgrund och i vuxen ålder bestämde hon sig för att söka sina rötter. Hon fick kontakt med sin biologiska mamma genom en artikel i en av Teherans dagstidningar, och 2000 mötte hon sin biologiska familj i Iran. Den gången skildrade SVT:s program Mosaik det omtumlande mötet. 2004 återvände Sanna till Iran, nu med kameran i bagaget. Hon ville komma närmare sin familj och deras vardag och använde kameran för att skildra deras livssituation. Totalt har det blivit fyra resor under de senaste åren.

Sannas liv är vitt skilt från det liv hennes tre systrar lever i Iran. Deras liv är helt beroende av vad männen i deras liv bestämmer. I boken Rötter I Roots är det kvinnorna i hennes familj som står i fokus. Det är framförallt deras historia som Sanna vill berätta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sanna Sjöswärd

  • Min mamma är en persisk prinsessa

    Sanna Sjöswärd

    Vid fyra års ålder kommer Sanna som adoptivbarn till Sverige. Hon växer upp i en trygg familj på Lidingö, lever ett helt vanligt svenskt liv, men känner sig ständigt annorlunda, ofta utanför. Efter ett antal livskriser bestämmer hon sig för att sö...