Projekt Anaris (fjällfragment) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2006-12-01
Upplaga
1
Förlag
Staika Förlag
Dimensioner
180 x 144 x 13 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789163197536
Projekt Anaris (fjällfragment) (häftad)

Projekt Anaris (fjällfragment)

Häftad Svenska, 2006-12-01
95
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Den karga fjällvärlden kontrasteras kongenialt med minnenas kantigheter, och huvudpersonen är trovärdigt och skickligt gestaltad. Detta är en lågmäld kioskvältare, en stark debut som förtjänar en stor läsekrets." (ur BTJ-recensionen, lektör Maria Björkman)

"Bokens språk är inspirerande. Varje text är finslipad i orden, men tankarna lever och formuleringarna är så välgjorda att man gärna läser dem om och om igen." (ur recension i Turist 1/2007)

Projekt Anaris [fjällfragment] handlar om en kvinna som jobbar en sommar som stugvärd i Svenska Turistföreningens fjällstuga Anaris i Jämtlandsfjällen. På ett yttre plan handlar boken om fjällstugan, stugvärdens vardag, 22 vandringar och tre fjällolyckor. På ett inre plan handlar boken om minnen, hur vi handskas med våra minnen. Vad är det vi minns av en händelse egentligen? Är det så att vi fyller ut, använder oss av fiktion även när vi försöker återskapa våra minnen? Andra teman i boken är att hitta en förklaring till något som kanske inte går att förklara, att hitta sin identitet, att testa sina gränser. Och i förlängning av detta handlar boken också om mod, att våga ta itu med saker, både kroppsligt och själsligt. Romanen utspelar sig under en sommarsäsong och består av tre delar: sommar höstsommar och höst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Projekt Anaris (fjällfragment)
  2. +
  3. Valår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valår av Theres K Agdler (inbunden).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Theres K Agdler