Etnologiska prövningar : sista ordet om gammal göteborgsetnologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2007-11-01
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
240 x 148 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
M
ISBN
9789163313608
Etnologiska prövningar : sista ordet om gammal göteborgsetnologi (häftad)

Etnologiska prövningar : sista ordet om gammal göteborgsetnologi

Häftad, Svenska, 2007-11-01
283
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 14 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Med glad aggressivitet, sårad fåfänga och stenhård polemik diskuterar Martin Johansson tillståndet i samtidens etnologi. I kraft av ett tydligt ställningstagande och en konsekvent argumentation är Etnologiska prövningar en kopiös uppvisning i självständigt och kritiskt tänkande. Etnologins falska trevlighet, harhjärtade reflexivitet och förvrängda språkbruk där nytt är gammalt och smått är stort avslöjas som ond tro och blå dunster bara den kan tro på som är rädd för sanning och smärta.

Boken vänder sig främst till dom som ändå är engagerade i etnologi. Den är också av intresse för alla som häpnat över hur litet insikten om forskningens förkroppsligade karaktär påverkat den akademiska världens organisation. Fortfarande kan individer, institutioner och hela ämnen brytas ner genom en eländig arbetsmiljö som helt saknar reglering. Etnologiska prövningar bidrar både till en diskussion om etnologins funktion och legitimitet och ställer mer generellt frågan om behovet av ökad offentlig insyn och kontroll av den vetenskapliga verksamheten.

Martin Johansson är fil.kand i etnologi och var också doktorand på seminariet i Göteborg under 1990- talet, en verksamhet som för hans del resulterade i ett jämställdhetsprojekt inom idrotten och boken "Vägra Vara Tvåa" och som för institutionens del tog sin ände i att professuren 2007 lades ner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnologiska prövningar : sista ordet om gammal göteborgsetnologi
  2. +
  3. Etnologiskt fältarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnologiskt fältarbete av Lars Kaijser, Magnus Öhlander, Lizette Gradén, Eva Fägerborg, Eva Silvén (häftad).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etnologiska prövningar : sista ordet om g...