Arma älskade Italien (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Tintomara förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Ni
ISBN
9789163313998
Arma älskade Italien (häftad)

Arma älskade Italien

Häftad Svenska, 2007-09-01
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Så länge jag kan minnas har jag längtat till landet där citronerna blommar.
Men till skillnad från många andra Italienvänner har jag aldrig kunnat blunda för de missförhållanden som gör livet för många italienare till ett helvete. Och jag anser att den som älskar Italien har en skyldighet att beskriva landet sanningsenligt, med alla dess fel och brister, en plikt att tala klarspråk om den organiserade brottsligheten, maffiavåldet, korruptionen, terrorismen och - framför allt - den italienska statens totala oförmåga att komma till rätta med dessa grava samhällsproblem.
Jag älskar Italien och hatar alla missförhållanden som gör detta potentiella paradis till ett - bitvis - rent inferno. Därav titeln på denna bok där jag samlat texter som på olika sätt belyser italiensk kultur och italienskt samhällsliv.

Margareta Zetterström är verksam som författare, frilansskribent och översättare. Hon har tidigare utgett böckerna Erik Blomberg - en kämpande intellektuell (Gidlunds 1977), Jag hatar de likgiltiga (Kulturfront 1988) och På jagets fasta grund (Tintomara/Books on Demand 2005).
Margareta Zetterström översätter från tyska, franska och italienska och tilldelades nyligen Svenska Akademiens översättarpris för 2007.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arma älskade Italien
 2. +
 3. Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fånge i hederns famn : berättelser av hedersför... av Galaxia Wallin (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Zetterström

 • På jagets fasta grund

  Margareta Zetterström

  Ett urval texter från tidigt sjuttiotal fram till i dag, texter om litteratur, konst, musik, teologi, politik - ja, samhälls- och kulturdebatt i vid och skiftande mening. Boken inleds med en analys av P O Enquists roman om baltutlämningen, "...

 • Att skriva i motvind

  Margareta Zetterström

  Så här presenterar författaren själv sin nya bok: Ända sedan jag på sjuttiotalet kastade mig ut i den osäkra tillvaron som frilansskribent har jag arbetat i motvind. Motståndet har ofta varit av politisk art. Men på senare tid har också tillkommit...

Bloggat om Arma älskade Italien