Hållbar kommunikation : och bakgrunden till centerpartiets förändring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Bra,Occ.06z Centerpartiet
ISBN
9789163318856

Hållbar kommunikation : och bakgrunden till centerpartiets förändring

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Allt fler inser behovet av att vi tar vårt förnuft till fånga och skapar en globalt hållbar utveckling. Men för att lyckas med det behöver vi förbättra kommunikationsförmågan, så att människor med olika önskningar, erfarenheter och kompetenser kan slå sina kloka huvuden ihop.

Hållbar kommunikation handlar om att träna förmågan att lyssna till många olika perspektiv på sakfrågorna, om att utveckla förmågan till medveten reflektion och om uppriktighet och äkthet. Syftet är att göra det som sägs så välgrundat att det håller att bygga vidare på. Metoden gör det möjligt att hantera svåra gemensamma problem och förvandla dess till nya, kreativa lösningar vilka kan vinna helhjärtat stöd.

Eva Grundelius är biolog och organisationskonsult. I boken får vi följa hennes väg från att själv börja lyssna mer medvetet till att upptäcka hur hon och hennes medarbetare kunde leda en hel organisation ― i det här fallet centerpartiet vid slutet av 1990-talet ― till att lära genom att omvärdera.


Eva Grundelius med förord av Björn Elmbrant


Se också
www.hallbarkommunikation.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hållbar kommunikation : och bakgrunden till centerpartiets förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hållbar kommunikation - ett måste för alla.
  EP, 30 mars 2008

  Hållbar utveckling är inte bara trendigt - det är absolut nödvändigt. Men hur ska vi kunna nå dit genom kloka beslut, om vi inte kan kommunicera på ett hållbart sätt? Eva Grundelius ger oss i sin bok en metod att förbättra vår kommunikationsförmåga genom att lyssna, reflektera och vara ärliga. En bok alla bör läsa.

 2. Att lyssna medvetet
  NBD, 26 februari 2008

  Hela organisationer och enskilda arbetsplatser ägnar ofta många och dyra timmar åt att åstadkomma förändring. Resultaten varierar men ofta kan förändringsvinden bli en pust där snart minsta dammkorn lägger sig på sin invanda plats. Chefer och arbetsledare lägger stor möda på planering och genomförande men effekten blir inte som man tänkt sig. Varför når man inte fram? Boken Hållbar kommunikation och bakgrunden till centerpartiets förändring slår huvudet på spiken. Alla får inte uttrycka vad d... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eva Grundelius

 • Helt överens! : Handbok i hållbar kommunikation

  Eva Grundelius

  Vi kommunicerar ständigt. Ändå saknar de flesta kunskap om kommunikationens grunder. I denna handbok lär du dig skilja på god och dåligt fungerande kommunikation och vilka fyra förmågor som behövs för att bli helt överens!