Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
250 x 175 x 16 mm
Vikt
560 g
SAB
Obal-c,Ohdfb-c
ISBN
9789163323003
Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter (häftad)

Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-03-01
206
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Asylrätt, kön och politik - en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter vänder sig i första hand till personer som i sitt arbete kommer i kontakt med asylsökande kvinnor och flickor, t ex. jurister, anställda vid migrationsmyndigheter och domstolar, socialtjänsten och frivilligorganisationer, men även till andra som vill få en ökad förståelse för hur föreställningar och normer kring kön påverkar förutsättningarna att få flyktingstatus på lika villkor. Praktisk vägledning ges med utgångspunkt i ett genusperspektiv på svensk och internationell asylrätt.

Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar är en ideell förening som ger råd och vägledning till asylsökande och i övrigt verkar för en rättssäker asylprövning i Sverige.

Maria Bexelius är statsvetare med mångårig erfarenhet av genusfrågor och flyktingrätt. Hon har tidigare i samarbete med Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar publicerat Kvinnor på flykt en analys av svensk asylpolitik ur ett genusperspektiv 1997-2000.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter
  2. +
  3. Jämställdhet inom räckhåll : om kvinnors karriärmöjligheter, företagande och framsteg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämställdhet inom räckhåll : om kvinnors karriä... av Nima Sanandaji (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken skulle läsas av varje politiker och juridiskt...
    Björn Eller, 29 oktober 2013

    Boken skulle läsas av varje politiker och juridiskt ombud - och inte minst av migrationsmyndigheternas egen personal. Det är skamligt så Sverige behandlar asylsökande kvinnor med barn på flykt från förföljelser, våld och dödshot från f.d. "nära relationer". Myndigheterna tycks inte följa vare sig lagens anda eller sina egna föreskrifter.
    Jag har alltid tagit avstånd från våld över huvud taget, och särskilt i nära relationer, och har nu engagerat mig i en sådan familjs rop på hjälp om uppe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Asylrätt, kön och politik : en handbok fö...