Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
250 x 175 x 16 mm
Vikt
560 g
SAB
Obal-c,Ohdfb-c
ISBN
9789163323003
Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter (häftad)

Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-03-01
235
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter Kan levereras innan julafton
Asylrätt, kön och politik - en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter vänder sig i första hand till personer som i sitt arbete kommer i kontakt med asylsökande kvinnor och flickor, t ex. jurister, anställda vid migrationsmyndigheter och domstolar, socialtjänsten och frivilligorganisationer, men även till andra som vill få en ökad förståelse för hur föreställningar och normer kring kön påverkar förutsättningarna att få flyktingstatus på lika villkor. Praktisk vägledning ges med utgångspunkt i ett genusperspektiv på svensk och internationell asylrätt.Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar är en ideell förening som ger råd och vägledning till asylsökande och i övrigt verkar för en rättssäker asylprövning i Sverige.Maria Bexelius är statsvetare med mångårig erfarenhet av genusfrågor och flyktingrätt. Hon har tidigare i samarbete med Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar publicerat Kvinnor på flykt en analys av svensk asylpolitik ur ett genusperspektiv 1997-2000.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter
 2. +
 3. Konstigare? : om konst och kreativitet för barn och vuxna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstigare? : om konst och kreativitet för barn... av Kristina Bexelius (inbunden).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Asylrätt, kön och politik : en handbok för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken skulle läsas av varje politiker och juridiskt...
  Björn Eller, 29 oktober 2013

  Boken skulle läsas av varje politiker och juridiskt ombud - och inte minst av migrationsmyndigheternas egen personal. Det är skamligt så Sverige behandlar asylsökande kvinnor med barn på flykt från förföljelser, våld och dödshot från f.d. "nära relationer". Myndigheterna tycks inte följa vare sig lagens anda eller sina egna föreskrifter.
  Jag har alltid tagit avstånd från våld över huvud taget, och särskilt i nära relationer, och har nu engagerat mig i en sådan familjs rop på hjälp om uppe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Bexelius

 • Rätten till rättvisa

  Petra Hall, Rami Al-Khamisi, Maria Bexelius, Leila Brännström, Agnes Hellner

  I en tid av krympande resurser till det gemensamma och då politiska stridsfrågor i högre utsträckning avgörs i domstolen snarare än i talarstolen har tillgången till rättsväsendet rätten till rättvisa blivit en brännande fråga. När detta sker samt...