Pappans bok : en bok för blivande pappor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2008-08-04
Upplaga
1
Förlag
Diseborn i Hudiksvall
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Dofa,Doff
ISBN
9789163324895
Pappans bok : en bok för blivande pappor (häftad)

Pappans bok : en bok för blivande pappor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-08-04

Slutsåld

Denna bok vänder sig till den blivande pappan. Fokus ligger på relationen till barnet och modern men även pappans relation till sig själv i en ny familjesituation.
Relationer är en känslig process där ett förfluget ord vid fel tillfälle kan orsaka stor skada. Många gånger är orsaken stress och trötthet, vanliga tillstånd för en småbarnsförälder.
Rollen som pappa och barnuppfostrare innebär att kunna hålla kommunikationen igång och sätta familjen i fokus och att våga be om hjälp om det behövs. Stöd och uppmuntran under graviditeten är lika viktig för den blivande pappan som för mamman. Sunt förnuft och en gnutta manlig intuition räcker långt. Om man kan vara observant och vaken för falluckor och kan undvika några av dem, blir livet lättare. Att lägga ner tid på sin familj och sina barn är en viktig källa till en god relation.

Pappans bok är Bosse Diseborns debutbok. Han har själv varit aktiv i långt över 300 pappagrupper sedan 1994 och har lång erfarenhet och kunskap kring nyblivna pappor. Bosse arbetar också som sexualupplysare och gymnasielärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pappans bok : en bok för blivande pappor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pricken över i-et
    Filosofen, 13 november 2008

    Det här är en bok som är pricken över i-et, för grabbar som ska bli pappa för första eller andra gången. Jag tycker även att denna bok skulle vara bra att mammorna också läste. Du får fram hur det är att vara blivande pappa, att ibland känna sig utanför, maktlös och otillräcklig mm.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pappans bok : en bok för blivande pappor