Caballero (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2008-09-08
Förlag
Bokförlaget Erantis
Dimensioner
182 x 108 x 24 mm
Vikt
318 g
SAB
Hc,Lz Jesperson, Mauritz
ISBN
9789163326097
Caballero (häftad)

Caballero

Häftad,  Svenska, 2008-09-08
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hans vänner kallade honom Moje, Mauritz Nilsson, som blev Don Mauricio, utvandrare till Chaco i Bolivia på 1910-talet. Där slog han sig fram som gaucho och boskapsuppfödare under oerhörda strapatser. Här är den dramatiska berättelsen om hans liv och gärning, om hans skånska barndom och hans sydamerikanska vuxenliv.

Lise Drougge håller sig ofta ganska nära Mauricio Jesperssons eget berättande och har skrvit en bok i hans anda, i gränstrakterna mellan verklighet och fiktion. Den har blivit både gripande och spännande. (Kjell A. Johansson, Dagens Nyheter)

Med detta epos har Lise Drougge rest ett äreminne över en okuvlig människa i en okuvlig natur. (Roland Andreasson, Hallandsposten)

Lise Drougge har gett ut tretton romaner, två diktböcker och en barnbok. Hon fick Svenska Dagbladets litteraturpris för romanen "Så glad" och andra pris i Askild & Kärnekulls tävling om bästa tjänstemannaroman för romanen "Lektor Viktoria". Hon har fått Stockholms stads kulturstipendium och vid utgivningen av dokumentärromanen "Min fjärran ö" Landskrona stads kulturstipendium. Caballero gavs ut i en första upplaga på Carlssons förlag 1991 och kommer nu i ny upplaga på bokförlaget Erantis.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lise Drougge