Blommor och buskar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2008-09-30
Upplaga
5
Förlag
Blommor och Buskar förlag
Medarbetare
Wahlsteen, Eric (förf.) / Kristensson, Ingrid (förf.) / Bengtsson, Irene (förf.) / Persson, Bengt (red.) / Prieto, Marianna (form) / Agentur Schanda Wien (foto)
Illustratör/Fotograf
Han Veltman
Dimensioner
301 x 215 x 17 mm
Vikt
1160 g
ISBN
9789163326721
Blommor och buskar (inbunden)

Blommor och buskar

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-09-30

Slutsåld

I trädgården ryms växter av alla de slag: blommor och buskar, träd och klätterväxter, häckar och vattenväxter. Kunnandet om växter är grunden för all framgångsrik trädgårdsodling och för att skapa en lyckad trädgård. För att lära sig mer finns böcker om träd och böcker om buskar, det finns böcker om sommarblommor och böcker om perenner och om vattenväxter. Till skillnad från andra växtböcker rymmer Blommor och buskar ett samlat vetande om alla delar av växtsortimentet och är egentligen den enda växtbok den vanliga trädgårdsmästaren behöver.

I denna den femte kraftig utökade och helt omarbetade upplagan finns nu även nya avsnitt om sommarblommor, lökväxter och orangeriväxter så Blommor och buskar är än mer komplett. Här finns beskrivningar av nästan 2000 arter och sorter ackompanjerade av mängder av läckra färgbilder, många ordande i sviter som presenterar olika sorter så att du lätt kan jämföra och hitta dina egna favoriter. Därtill kommer ett utökat antal faktarutor med tips och fakta om anläggning och skötsel av trädgården liksom om växterna och deras användning.

Blommor och buskar är en av Sveriges i särklass populäraste växt- och trädgårdsböcker och de tidigare upplagorna har sålt i 65 000 exemplar.

Läs, njut, lär och odla din trädgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Blommor och buskar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Christina Lj, 21 februari 2021

  Stort plus för alla bra faktarutor. Smart "nyckel" med indelning av växterna efter ståndort.
  Rekommenderas varmt som en uppslagsbok. Bra språk.

 2. Faktatät växtkatalog
  Filip Wessman, 12 september 2017

  Inte mycket att säga om den här. Innehåller det mesta man kan kräva av en bok av denna typen. Växterna är ordnade i kategorier. För vissa finns information om vilka insektstyper som pollinerar, lämpligt om man är intresserad av ekologi i sin trädgård. Denna ingår som kurslitteratur på min trädgårdsutbildning och innehåller det mesta av det lärarna slänger på oss.

  Om jag skulle kritisera något så är det formatet. Inte en bok man har med sig ut i fält med de fysiska mått den har.

 3. Blommor o buskar
  Marie A, 27 oktober 2016

  Detta är en mycket pedagogisk, översiktlig och inspirerande "uppslagsbok" om olika växter. Växterna är indelade i 5 grupper bl.a. utifrån olika "växtzoner" och vilka växtförhållanden växten behöver.
  Den är användbar när man planerar en plantering, både privat i sin egen trädgård men också lite riktlinjer och rekommendationer för yrkesfolk.

 4. Super bra bok
  Mary , 2 maj 2016

  Innehåller mycket info med bilder på de flesta blommor och buskar, ett måste att ha för att identifierad blommor o buskar eller för att få inspiration!! Lite av en bibel för att kunna ta hand om sin trädgård på bästa sätt!

 5. Blommor & Buskar är min bibel! Jag kan varken jobba...
  Alexojossan, 10 januari 2014

  Blommor & Buskar är min bibel! Jag kan varken jobba utan den, eller planera trädgård utan den! Klart att man alltid måste vara källkritisk, men Blommor och Buskar ligger närmast sanningen i det mesta!

Visa alla 5 recensioner