Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk granskning av Bibelns Jesus och kristendomens uppkomst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
634
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Vimi
Dimensioner
223 x 155 x 42 mm
Vikt
820 g
SAB
Ccda
ISBN
9789163327124
Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk granskning av Bibelns Jesus och kristendomens uppkomst (inbunden)

Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk granskning av Bibelns Jesus och kristendomens uppkomst

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-05-01
289
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Har Bibelns Jesus funnits? Frågan kan säkert förefalla märklig för många. Jesus kanske inte gjorde och sade allt som sägs i evangelierna, men att han fanns är väl ändå ställt bortom varje rimligt tvivel. I alla läroböcker och uppslagsverk sägs att det är bevisat att Jesus har funnits.

I Den Jesus som aldrig funnits hävdas att det alls inte finns några klara bevis för att Bibel-Jesus har funnits, att det tvärtom finns mycket som tyder på motsatsen. I denna bok ifrågasätts alltså själva existensen av kristendomens portalfigur. Det görs genom en grundlig genomgång och ett blottläggande av allt väsentligt källmaterial. Det sker i linje med den på senare tid framväxande rörelse som hävdar den ahistoriska förklaringsmodellen.

I Den Jesus som aldrig funnits skärskådas också Gamla Testamentet, dess etik och framför allt Israels äldre historia i ljuset av den moderna arkeologin. Den bild som växer fram är en i många stycken helt annan än den Bibeln ger. Läsaren ges också en inblick i det tankematerial som ledde fram till kristendomen.

Författaren försöker sig även på att rekonstruera den tidiga kristendomens uppkomst och ger en delvis annorlunda förklaring av vad som hände. I denna spelar gnostikerna en framträdande roll.

Den Jesus som aldrig funnits är en unik bok, inte bara i Sverige, utan kanske i hela världen. Unik, i så måtto, att den tar ett helhetsgrepp som få andra böcker. Trots den stora mängd fakta och information som boken innehåller är den skriven även för den intresserade lekmannen, och fokus är satt på att ge överblick och klarhet åt tanken.

Denna andra upplaga av "Den Jesus som aldrig funnits" har genomgått en omfattande bearbetning och är dessutom betydligt utökad i jämförelse med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk granskning av Bibelns Jesus och kristendomens uppkomst
 2. +
 3. Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den okände Jesus : berättelsen om en profet som... av Cecilia Wassén, Tobias Hägerland (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk granskning av Bibelns Jesus och kristendomens uppkomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vad är sanning

  Vad är sanning och vad är myt?
  Boken hjälper till att ta ställning i många frågor.
  Religion är säkert bra men det kan vara att veta vad den bygger på.

 2. Roger Viklunds bok om kristendomens uppkomst
  Kurt Sjölund, 3 april 2017

  Synnerligen välskriven och lättläst.Saklig och väldokumenterad. Ger en helt ny insikt om kristendomens uppkomst. Jesus och prästerskapet sätts på prov som säkerligen kommer att påverka många till eftertanke och insikt om religionens negativa påverkan på vissa händelser i det förflutna.

 3. Kritisk syn på en föränderlig religion
  Anders Mikael Andersson, 26 december 2015

  Mycket intressant bok som tar upp en kritisk syn på bibeln och ställer frågor som aldrig annars hörs.
  Rekommenderas starkt till den som vill och vågar veta mera.
  Denna bok rekommenderas starkt.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Den Jesus som aldrig funnits : en kritisk...