Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2008-09-12
Förlag
Sagolikt Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Dahlquist
Dimensioner
303 x 215 x 9 mm
Vikt
480 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163330070

Prinsessan Kristalla

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-09-12
132
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nu i nytryck!
När prinsessan Kristalla vägrar gifta sig spärras hon in i ett högt torn för att välja en av alla prinsarna. Men Kristalla rymmer och träffar sin stora kärlek. Nu måste hon övertyga kungen och drottningen om att få gifta sig med svärdsmidaren Vilda, en flicka från folket som inte är av kungligt blod... "Modern och underbar saga där flicka får flicka./.../ Jag tycker om den här boken, den borde finnas på alla förskolor och skolor". Carola Lindström, Barnboksbloggen, Allt om Barn "Det är en fin, klassisk saga med en kärlekshistoria som bara kan sluta på ett sätt och det är med ett lyckligt slut. Och jag tycker om den eftersom den lyckas hålla sig till den klassiska sagan samtidigt som den vrider på allt". Emelie Novotny, dagensbok.com "Befriande barnbok!". Magda Gad, Tidningen QX. "Som kontrast till många Disney-prinsessor är Kristalla befriande i sin egensinnighet.../ Bäst gör sig sagan när man lyssnar på den medföljande cd:n". Liselotte Stöby Ingvarsson, BTJ "Väldigt vacker och spännande!" /Emma Lindström, Barnboksprat
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Prinsessan Kristalla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantasirikt
  GoAl, 20 januari 2021

  Läst för barnbarnen som var väldigt förtjusta, även deras morfar (jag). Väldigt fantasifullt på ett glatt och trevligt sätt. Bra!

 2. Normbrytande
  Johanna Irehäll (Mariestad), 25 juni 2018

  Alltid trevligt med böcker som inte följer de normer som finns i sagans värld. Bara det faktum att man faktiskt inte måste döda draken gör skillnad.

 3. Modern sagobok
  MC Svensson, 1 januari 2016

  Här får man en underbar sagobok för stora och små; både med (och inte) öppet sinne. Rekommenderas varmt till alla!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anette Skåhlberg