Smarta cash : guide för unga entreprenörer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-11-01
Upplaga
1
Förlag
Frontix
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
100 g
SAB
uQba
ISBN
9789163333408
Smarta cash : guide för unga entreprenörer (pocket)

Smarta cash : guide för unga entreprenörer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2008-11-01
79
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Smarta cash är en allmänbildande och underhållande bok om entreprenörskap för unga. Tanken med boken är att ge barn och ungdomar en uppmuntrande knuff iväg från dataspelens värld ut i den spännande verkligheten. Lockbetet som används i boken är möjligheten att tillskansa sig ansenliga mängder fickpengar. Erfarenheten och roliga stunder kommer på köpet.

I boken beskrivs vad som är viktigt att tänka på innan man ger sig ut på sina "uppdrag". Här tar författaren upp allt från uppförande och klädsel till att kunderna ska vilja köpa produkterna man säljer. Boken innehåller även ett antal projektförslag där det ges konkreta tips och idéer på hur man med enkla medel kan tjäna pengar och ha roligt.

I Smarta cash gör vi också sällskap med våra två försökskaniner, Alva och Manda, som gör både bra och mindre bra saker för att skrapa ihop pengar till sina drömprylar.

Målgruppen för boken är dels barn i åldrarna nio till 13 år, men minst lika viktiga är föräldrarna till dessa barn. Grundtankarna i boken går nämligen att applicera även på affärssituationer man råkar ut för i vuxen ålder. Bokens underhållningsvärde för oss lite äldre är det heller inget fel på.

Detta är Jonas Elmlunds första bok som ges ut i tryck. Jonas är född 1973 och bor strax utanför Stockholm. Han har många praktiska erfarenheter av entreprenörskap, både från ungdomsåren och på senare tid. Jonas studerade på Tekniska Högskolan och just nu arbetar han i IT-branschen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smarta cash : guide för unga entreprenörer
 2. +
 3. Skatten på Monsterön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skatten på Monsterön av Jonas Elmlund (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smarta cash : guide för unga entreprenörer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte alls som jag trodde, klart besviken. Bara massa...
  annelie björkered, 22 oktober 2013

  Inte alls som jag trodde, klart besviken. Bara massa text upp och ned, knappast motiverande för barn....tyvärr. Mer bilder skulle pigga upp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Elmlund

 • Roadkill- en kulinarisk streetfoodresa

  Jonas Elmlund, Sofie Ek, Johan Witt

  När intresset för matens ursprung och medvetenheten om miljön ökar faller det sig naturligt att fråga sig om man inte kan hitta ett mer hållbart och ekonomiskt sätt att skaffa fram och laga mat. Vårt svar på den frågan är roadkill. Den här boken g...

 • Skatten på Monsterön

  Jonas Elmlund

  Skeppet Linnea är på väg till Karibien med sin kapten och en besättning bestående av en enbent matros och en talande papegoja. Piratgänget har länge drömt om att hitta Modiga Ebbas stora piratskatt som gömts någonstans bland öarna där de seglar ru...

Bloggat om Smarta cash : guide för unga entreprenörer