Lisen och Ola i må-bra-trädet : en bok om hälsa och miljö för barn i låg och mellanstadiet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
35
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
MH Läslust
Illustratör/Fotograf
Michael Sågerås
Dimensioner
260 x 210 x 3 mm
Vikt
160 g
SAB
uUh
ISBN
9789163334719
Lisen och Ola i må-bra-trädet : en bok om hälsa och miljö för barn i låg och mellanstadiet (häftad)

Lisen och Ola i må-bra-trädet : en bok om hälsa och miljö för barn i låg och mellanstadiet

Häftad Svenska, 2007-09-01
95
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken får du följa Lisen och Ola och deras klasskamrater i år 1. I klassen går Edvin som är synskadad. Anton som också går i klassen och några större killar brukar reta Edvin och göra det extra svårt för honom. Lisen och Ola tycker synd om Edvin och vill hjälpa honom så mycket de kan. Vad de inte förstår är att Edvin klarar sig bättre än vad alla tror. Det är Anton som istället är den räddaste och fegaste av dem alla.

I boken får vi följa Lisens och Olas klass och hur de arbetar med hälsa och friskvård. Både när det gäller vår natur, kost och motion samt om mobbing och värdegrunder. Tillsammans med den CD-skiva som finns med texter och melodier går det att använda materialet på flera olika sätt. Boken säljs mycket som ett undervisningsmaterial till skolor men går alldeles utmärkt att använda som en vanlig sagobok.

Idén till boken kom i samband med ett examensarbete i hälso- och friskvårdsstudier. Till boken hör också ett litet häfte som en lärarhandledning med tips och idéer om hur boken kan användas samt hänvisning till Läroplanen och de Nationella Folkhälsomålen och deras riktlinjer för skolans arbete med hälsa och friskvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lisen och Ola i må-bra-trädet : en bok om hälsa och miljö för barn i låg och mellanstadiet
 2. +
 3. Vad håller ni på med? : en antologi om klimatet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad håller ni på med? : en antologi om klimatet av Elisabeth Östnäs, Herman Geijer, Mats Jonsson, Mats Söderlund, Inger Edelfelt (häftad).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Hammarén

 • Stina, Sabina... och lite bus

  Monica Hammarén

  Stina och Sabina är två systrar som tycker om att hitta på bus. Och visst kan det bli tokigt ibland. Bara de vuxna kunde förstå att det bara är på skoj... En kul barnbok skriven på vers, där många både barn och vuxna känner igen sig.

 • Max, Myrra och Tandtrollen

  Monica Hammarén

  I denna musiksaga får du möta kompisarna Max och Myrra. Myrra försöker sluta äta godis och sötsaker men det är inte så lätt. Det är ju socker i nästan allting. Och vad tycker tandtrollen om det du äter. Här blandas berättelse med härligt svängiga ...