Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Fry (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-09-07
Upplaga
1
Förlag
Monkaland bokförlag
Dimensioner
215 x 154 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
uHc
ISBN
9789163340758

Månguden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-09-07
177
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Månguden är en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Flickan är föräldralös och bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird, på Kungsgården. En liten tid före Midsommaroffret försvinner Hird under mystiska omständigheter. Mångudens tjänare Ulv tar makten och Fry blir jagad från Kungsgården.
Månguden är den spännande fortsättningen på Solbarnet. Den utspelar sig under bronsålder i södra Halland och Bjärehalvön. Månguden är andra delen i bokserien: Böckerna om Fry. Den är mycket lämplig att använda som läs-projekt för mellan- och högstadieskolor.

Om boken:

Månguden är en spännande äventyrsroman, skriven på ett enkelt men nyanserat språk. Bronsåldersmiljön är förtjänstfullt målad med äkta tidsfärg Lars Rask, BTJ

Fry och hennes vänner är verkligen en samling handlingskraftiga flickor och det kan det aldrig bli för mycket av i barn- och ungdomslitteraturen. Månguden är en underhållande bok som säkert kommer att falla många historieintresserade barn och unga i smaken Camilla Jönsson, Hallandsposten

Om författaren: Monika Häägg har under många år arbetat som teaterpedagog. Hon har skrivit ett flertal teaterpjäser, noveller och poesi samt arbetat som teaterledare, regissör och även skådespelare. Det har varit allt från barnteaterturnéer med eget manus och musik till spökhistorier i skymningen. Monika har arbetat med uppbyggnad av Halmstads stora teaterförening, Halmstads Kvartersteater, och under många år varit teaterns verksamhetsledare. Hon gör också föreläsningar om bronsålder och fantasi, drama med skrivande och skolprojekt med de historiska böckerna som inspiration.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Månguden
 2. +
 3. Isvintern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isvintern av Monika Häägg (inbunden).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Månguden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 5 januari 2012

  Jag läste den första boken i serien, Solbarnet, i somras.

  Så här skrev jag om den boken:

  Jag tycker om att läsa ungdomsböcker ibland. Egentligen skulle det väl inte heta ungdomsböcker och vuxenböcker, utan kanske mer lättläst och mindre lättläst eller nåt. För åldern har väl egentligen ingen som helst betydelse när det gäller böcker.

  Den här boken var lättläst och snabbläst. Och den var intressant, välskriven, och spännande. Kan helt klart rekommenderas både till... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Monika Häägg