Flickan med änglahåret (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2009-10-27
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
210 x 150 x 7 mm
Vikt
150 g
ISBN
9789163355349
Flickan med änglahåret (häftad)

Flickan med änglahåret

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-10-27
158
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 14 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Under den dramatiska tiden i Sverige år 1917 då landet var nära en revolution, hungern var stor efter första världskriget och klasskillnaderna tedde sig som djupa klyftor, föddes flickebarnet Alice. Hennes liv kom att bli en kamp för överlevnad och insikten om ett eget värde. Hon var en fattigdomens avkomma född med små förutsättningar för ett bättre liv.

Hon föds i en fattigstuga som det tredje barnet till Leonard och Lina. De är av lägst stående klass i samhället och arbetar båda som fattighjon. Alice har en storasyster och en äldre bror. När Alice är ett år gammal blir hon faderlös.

Hon lär sig tidigt att stå på egna om än osäkra ben och i tanken utforma planerna för ett liv hon drömmer om. När hon möter Harry faller bitarna på plats och hennes nya liv börjar. Det kommer att bli ett omväxlande liv tillsammans med den oroliga själ som Harry är. Alice finner ändå en styrka i hans kärlek och fogar sig i de otaliga besluten, som hon ställs inför. Det ger henne en trygghet att leva sitt liv genom Harry.

Den dagen hon står ensam faller hennes liv i bitar.

Signhild Hortberg är född 1943 i Hudiksvall och bosatt i Piteå. Hon har arbetat som postkassörska. Denna biografi är hennes andra bok. Den första var poesiboken "Längtans blåa trådar" som hon gav ut 2008 på eget förlag. Signhild skriver dagligen och tycker om att ha en bredd på sitt skrivande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan med änglahåret
 2. +
 3. Hur jag lärde mig förstå världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur jag lärde mig förstå världen av Fanny Härgestam, Hans Rosling (inbunden).

Köp båda 2 för 367

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan med änglahåret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Livsöden
  Thorleif Bergström, 29 augusti 2017

  Denna 77 sidor långa, lättlästa biografi handlar om en mor, Lina, född kring förra sekelskiftet och hennes dotter Alice, född för 100 år sedan.
  Livet under denna tid är hårt för många. När mannen i familjen och storasystern till Alice dör blir livet ännu hårdare. Svält och sorg tär på de som lever vidare. Utsattheten och ångesten följer familjen som kämpar sig framåt i tiden.
  Signhild förmedlar känslorna av ångest och hopp, förtvivlan och kärlek på ett övertygande sätt, lågmält men t... Läs hela recensionen

 2. Flickan med änglahåret av Signhild Hortberg
  Kristina Simar, 2 november 2009

  Denna bok är skriven med mycket känslor. Signhild kan konsten att berätta så att jag i alla fall lever mig in i Alice och hennes familjs känslor, när de hela tiden får flytta från plats till plats i Sverige. Signhild beskriver även platserna och de olika hus de bor på. Jag ser omgivningen och husen inom mig och det är precis så jag vill uppleva en bok. Att kunna känna och se hur det ser ut. Kan säga att jag blev lite förvånad över att präster fick flytta så ofta under 1940-50 talet. Trodde at... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Signhild Hortberg

 • Längtans blåa trådar

  Signhild Hortberg

  Längtans blåa trådar Längtan spinner ljusblå trådar kors och tvärs Trådar som vibrerar av hoppfullhetens tillit Längtans trådar spänns till bristningsgränsen När längtan infrias brister trådarna - ut i en symfoni Signhild Hortberg är född i Hudiks...

Bloggat om Flickan med änglahåret