Vals till livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Upplaga
1
Förlag
Kulingen förlag
Dimensioner
202 x 147 x 11 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789163356360
Vals till livet (inbunden)

Vals till livet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska
159
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken "Vals till livet" får vi möta Benjamin och Marja, två halvsyskon i det tidiga norrbottniska 1900-talet. Mot bakgrund av den fattigdom och sjukdom som präglade tiden får vi följa deras resa genom livet. Men också möta en tid av stark solidaritet mellan människor, där värme och gemenskap lindrade mycket av tidens hårdhet. Samtidigt speglar också boken tbc-sjukdomens verkningar för både de drabbade och deras närstående. Hur var det för en tolvåring att lämna hemmets trygga vrå för en sanatorievistelse på obestämd tid och 150 mil bort från sina närmaste? Hur handskades de hemmavarande med sin oro och längtan? Tankar och frågor som berör!

Inte ens hundra år har förflutit sedan folksjukdomen med förödande kraft härjade vårt land. Ändå tycks den fallit i glömska. Så var det även för mig. Tills den dagen jag ramlade över en notring i ett släktregister och började mina efterforskningar. I var och varannan by i Norrbotten finns människor som har någon anförvant som drabbats. Många med traumatiska berättelser. Nu knackar tbc-bakterien åter på Europas dörr och WHO rapporterar om en snabb spridning och stadig ökning av tbc-fall för varje år. Även i Sverige har en successiv ökning skett sedan år 2000.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vals till livet
  2. +
  3. Det glödande klotet : roman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det glödande klotet : roman av Leif Rurling (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vals till livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Livets hårda krav för en tbc-sjuk person
    Ulla-Britt Frandén, 24 februari 2016

    En skildring hur livet kunde te sig för en fattig familj i norra Sverige på 30-talet. Man får följa Alfons i hans kamp mot TBC. Hur han fann sig tillrätta i södra Sverige utan möjlighet att få besök av sina kära hemifrån. En berättelse som bygger på kärlek till familjen och förhoppning om tillfrisknande och hur han till slut fann kärleken på sanatoriet han vistades i så många år.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vals till livet