Vipassana meditation : som den lärs ut av S. N. Goenka (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2009-11-30
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Cmec
ISBN
9789163359873

Vipassana meditation : som den lärs ut av S. N. Goenka

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-11-30
234
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vipassana betyder att se något som det är. Det är en enkel och effektiv meditationsteknik som i stort sett vem som helst kan tillämpa. Vipassana kan beskrivas som en reningsprocess som löser upp spänningar och reaktionsmönster på den djupaste undermedvetna nivån. Metoden lärdes ut av Buddha för över 2500 år sen och utgör kärnan i hans undervisning.Vipassanameditation som den lärs ut av S. N. Goenka har översatts och utgivits på 18 språk. Boken bygger på S. N. Goenkas föredrag och frågestunder, och har sammanställts med hans hjälp. I boken förklaras hur man kan använda Vipassana för att bli fri från negativa känslor och på så vis leva ett fridfullt och produktivt liv.S. N. Goenka föddes år 1924 i Burma och flyttade senare till Indien, där han började ge Vipassanakurser. Hans jordnära undervisning har vunnit uppskattning bland människor över hela världen. Han betonar vikten av personligt ansvar och att meditation måste tillämpas och ge resultat i det dagliga livet.William Hart lärde sig Vipassanameditation av S. N. Goenka. Han utsågs år 1982 till assistentlärare och har sedan dess hållit ett stort antal Vipassanakurser runtom i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vipassana meditation : som den lärs ut av S. N. Goenka
 2. +
 3. Lev livet fullt ut i praktiken : meditationer, övningar och principer för ett frigjort liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lev livet fullt ut i praktiken : meditationer, ... av Eckhart Tolle (häftad).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vipassana meditation : som den lärs ut av S. N. Goenka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En synnerligen bra bok om meditation på svenska.
  Mac (Skåne), 9 augusti 2023

  Detta är en av de absolut bästa böckerna om meditation och tankarna kring villkoren för att förstå vad meditation syftar till.
  Boken avhandlar en klassisk mindfulnessmeditation men även koncentrationsträning vilket krävs för att kunna genomföra mindfulness.
  Jag kan rekommendera boken för den som vill veta vad meditation handlar om eller vill börja meditera.

 2. Läsvärd!
  Albin Karlsson, 25 januari 2017

  Boken var väldigt intressant, lättförstådd med många tankeväckande illustrationer. Man får en större insikt och praktiskt kunskap om vad meditation är, och William går även igenom buddistiska läran om vart vårt lidande främst har sin rot. Med kunskapen i boken, om man praktiserar det, så tror jag att man kan leva ett lyckligare och rikare liv. Har inte läst något annat av William, eller gått på S. N. Goenkas kurser.

 3. Den enda enkla vägen!
  Let Go, 4 juni 2014

  Efter att du har suttit en 10 dagars kurs med S.N. Goenka kommer denna bok att lyfta dig, du får då repetera allt som du behöver veta för att bli fult upplyst. Detta kommer ta tid minst 7 dagar eller flera liv, att vara uppmärksam i varje andetag över ditt sinne. Du kommer att bli lyckligare varje gång du läser boken. Då du inser mer och mer om ditt Sila, Samadi och Panja. Moral, meditation och visdom.

 4. Oändligt bra så bra som det kan vara
  Lila Bukvic, 15 februari 2014

  Bortom alla andra böcker mycket bra. Det går inte beskriva hur bra den är.
  Rekomenderas varmt. Den är super bra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av William Hart