Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2010-11-30
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
232 x 162 x 32 mm
Vikt
740 g
SAB
Lz Cederholm, Keith
ISBN
9789163364051
Keith och jag (inbunden)

Keith och jag

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-11-30

Slutsåld

Sommaren 1984: Livet leker för Keith Cederholm. Tack vare Jan Guillou har han friats från den mordbrand han blivit oskyldigt dömd för. Han har en halv miljon skadeståndskronor på banken, han väntar barn med sin flickvän och drömmen om en egen bondgård ska äntligen gå i uppfyllelse.
Två år senare har allt gått i kras. Pengarna är slut, bondgården såld och knarket har honom i ett fast grepp. Keith döms till fängelse för stölder och narkotikabrott. Under de närmaste två decennierna lyckas Keith aldrig vara på fri fot i mer än två år.
Sommaren 2010 är Keith svårt märkt av sjukdomar och ett helt liv bakom murarna när författaren Ingrid Carlqvist återser honom.
Tillsammans försöker de förstå varför deras liv blev som de blev. »Keith och jag« är berättelsen om två människor som båda växte upp i 1970-talets Helsingborg. Han blev en av landets mest omskrivna brottslingar, hon blev journalist med rättspatos.
Keith Cederholm berättar om hopplösheten bakom fängelsemurarna, om elchockerna på psyket och om de spektakulära narkotikaaffärerna som förde honom dit.
Keith Cederholm avled 28 augusti i år. I vinter sänder svt en nyinspelad dokumentärfilm om honom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Keith och jag

Bokvideo