Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2010-04-19
Upplaga
1
Förlag
R-H Förlag
Översättare
Doris Norrgård Almström, Lars Almström
Originaltitel
Plan B 4.0 Mobilizing to Save Civilization
Dimensioner
221 x 152 x 20 mm
Vikt
530 g
SAB
Qadn,Uh
ISBN
9789163366048

Plan B 4.0 Uppdrag: rädda civilisationen!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-04-19

Slutsåld

"Om Nobels fredspris 2007 givits till en tredje mottagare hade den självklara kandidaten varit Lester Brown." - Edward Wilson, professor vid Harvard med biologisk mångfald som specialitet.

"... en ögonöppnare till och med för dem som är mycket insatta i dessa frågor." - Dr Joseph Romm, redaktör på Climate Progress

Lester R. Brown framstår som experternas expert, ändå skriver han så att komplicerade sammanhang blir tillgängliga för alla som är engagerade i framtidsfrågor.

"Brown skiljer sig alltså från många röster i klimatdebatten genom att inte ensidigt fokusera på den globala uppvärmningen. ... Här finns inte en enda svepande generalisering ..." - Nils-Aage Larsson, Göteborgsposten, om Plan B 3.0.

"... på en imponerande vetenskaplig grund presenterar Lester Brown utmaningarna rakt på sak och visar oss vägen till möjliga lösningar på klimatkrisen." - PD Smith, The Guardian, om Plan B 3.0.

Ekologen, agronomen, ekonomen Lester Brown är hedersdoktor vid 24 universitet och leder Earth Policy Institute, en oberoende forskningsorganisation i Washington. Han är hedersprofessor vid den kinesiska vetenskapsakademin och har översatts till mer än 40 språk. Bland hans utmärkelser finns FNs miljöpris och WWFs guldmedalj.

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien tilldelade honom Borgströmspriset för att han "inspirerat miljontals människor över hela världen genom sina globala framtidsvisioner och sin beskrivning av vägen till en ekologisk ekonomi som kan rädda vår utsatta planet och vår hotade civilisation."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Plan B 4.0 Uppdrag: rädda civilisationen!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det mesta av det här har vi hört förut, på 1960-talet,...
    Gunnar Odhner, 28 augusti 2013

    Det mesta av det här har vi hört förut, på 1960-talet, 70-talet, 80-talet osv utan att särskilt mycket har hänt i miljöväg. Världens samlade växthusgaser fortsätter till exempel att öka. Något är grundläggande fel med den världsbild och den syn på människan som Brown och så många andra för fram. Om det bara kostar oss 13 procent av världens samlade militära utgifter att komma tillrätta med svält, fattigdom, energiproblemet, klimatförsämring och miljöförstörelse, varför händer då så lite? Och ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lester R Brown