Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
99
Utgivningsdatum
2010-05-28
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 6 mm
Vikt
162 g
SAB
Veo
ISBN
9789163367076
Vanliga sökord
sköldkörteln
Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist (häftad)

Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist

(27 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2010-05-28
249
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Är du trött och funderar på om du håller på att bli utbränd? Är yr när du reser dig, lite trög i magen och frusen när du sitter stilla? Svullen i ansiktet eller kroppen? Mjölksyra i benen så fort du anstränger dig? Orsaken till symtomen kan visa sig vara brist på sköldkörtelhormon och det går att behandla. Är du istället redan diagnosticerad och har problem med dosinställningen? Vill hälsan inte riktigt infinna sig? Då kan den här handboken vara ett stöd i arbetet för att du ska må bättre. Eller är du kanske läkare och har många trötta patienter med diffusa symtom? Då kan den här boken vara inspirerande. Du som har fått missfall eller är gravid, och du som är över 45 år - särskilt om du är kvinna - och du som har släktingar som har en sköld- körtelsjukdom ska vara extra uppmärksam. Syftet med den här handboken är att bidra med kunskap. Här beskrivs vilka symtom man får av sköldkörtel- hormonbrist. Hur diagnos och be- handling går till. Vad man kan göra själv. Språket riktar sig till patienter, men boken vänder sig även till läkare och annan vårdpersonal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist
 2. +
 3. Sköldkörteln och mycket mer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sköldkörteln och mycket mer av Helena Rooth Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trovärdig kunskap
  Birgitta Olausson, 13 januari 2016

  Efter mycket sökande på nätet om hypothyreos hittade jag denna bok. Författaren har själv upplevt fasorna med sjukdomen och ovissheten. Syftet med handboken är att bidra med kunskap och för mig blev det så. Även om en bok aldrig kan ge svar på alla frågor är jag glad att jag hittade den.

 2. Lättläst
  Inger (Vallda), 25 september 2015

  Innehållsrik men lättläst. Känns trovärdig. Bra för någon som just fått besked om att hen drabbats av sjukdomen. Viktigt att man skaffar sig kunskap om sjukdomen.

 3. Inte heltäckande men bra grundinfo
  Tina, 10 mars 2015

  Ganska bra information men verkar vara skriven utifrån författarens egen situation. Den som läser och eventuellt relaterar till sig själv och sina egna symptom bör kritiskt granska de slutsatser som författaren leder en in på. Påståenden som " om du kan svara ja på 10 av dessa 20 punkter lider du av..." Det är inte alls säkert att det går att dra några slutsatser. Däremot kan man använda det som diskusiionsunderlag när man talar med sin läkare. I vissa avseenden skrämmer författaren upp läsar... Läs hela recensionen

 4. En bok som är tydlig och bra
  Violen, 27 oktober 2014

  Boken tar upp det mesta man undrar om. Kanske kunde boken vara lite tjockare med fler sidor. Jag rekommenderar boken att läsas av läkare också.

 5. Sådär

  Den var inte så djuplodande som jag ville, väldigt ytlig. Vill man ta reda på lite om sjukdomen då är den bra men är du intresserad av att få veta mer så ger den inte det. Jag har köpt Helena Roth Svenssons bok "Sköldkörteln och mitokondrierna" Mycket informativ bok att läsa.

 6. Handbok för personer med hypotyreos!
  Sue, 28 februari 2014

  Boken ger en grundläggande översiktlig populärvetenskaplig sammanfattning om sköldkörtelhormonbrist. Ett plus är att informationen blir samlad på ett ställe och är en bra handbok för personer med sköldkörtelhormonbrist.

 7. Jag förstår min sjukdom bättre efter att jag läst...
  marie-louise hall, 28 juni 2013

  Jag förstår min sjukdom bättre efter att jag läst boken och kan hantera min sjukdom samt ifrågasätta mer vid läkarbesök. Rekommenderar varmt boken till andra.

 8. En nformativ och förklarande beskrivning av de symtom...
  M Frigård, 21 juni 2013

  En nformativ och förklarande beskrivning av de symtom som uppkommer när inte sköldkörteln fungerar som den ska. Fysiologin bakom beskrivs kort och på ett lätt sätt. Författaren stannar mer upp vid de olika tecken och upplevelser som ett bristtillstånd kan leda till. Ett boktips till oss alla glada amatörer som vill förstå och veta lite mer.

 9. Jag tycker att den var lätt att förstå och gav mycket...
  Sussi, 14 juni 2013

  Jag tycker att den var lätt att förstå och gav mycket intressant och relevant info och har gjort så att jag förstår vad som sker i min kropp och varför jag mår som jag gör. På ett sätt min läkare inte klarat av.

 10. En bra bok för nybörjare inom sköldkörtelproblematiken...
  Gudrun YVONNE Andersson, 17 april 2013

  En bra bok för nybörjare inom sköldkörtelproblematiken samt för anhöriga.
  Mer information sist i boken är är mycket användbar framför allt patientsajter som många med mig själva letat upp.
  Jag tänker på tiden innan jag hade min mac och var nydiagnosticerad, tänk om jag hade haft Sköldkörtelboken. Jag tänker rekommendera den till min allmänläkare!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Eva Sartorius

 • Sköldkörtelboken

  Eva Sartorius

  Är du trött och funderar på om du håller på att bli utbränd? Är yr när du reser dig, lite trög i magen och frusen när du sitter stilla? Svullen i ansiktet eller kroppen? Mjölksyra i benen så fort du anstränger dig? Orsaken till symtomen kan visa s...