Ser dig se mig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2010-05-08
Upplaga
1
Förlag
Fotograf Moa Karlberg
Översättare
Christopher Holmbäck
Medarbetare
Månsson, Johan (form) / Karlberg, Moa (foto)
Dimensioner
274 x 232 x 10 mm
Vikt
460 g
SAB
Inz Karlberg, Moa
ISBN
9789163367243

Ser dig se mig

Inbunden,  Svenska, 2010-05-08
149
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det har blivit svårare att jobba som fotograf. I vårt allt bredare mediesamhälle kan en bild utnyttjas på så många olika sätt. Människor känner sig hotade och säger ofta nej. Man värnar sin personliga integritet, lika mycket som staten värnar den åt oss, med FRA, kameraövervakning och skärpta lagar. Att fånga en person helt oförställd på bild är nästan omöjligt, så fort man går utanför kretsen av nära och kära.
Än så länge har vi i Sverige ett undantag i personuppgiftslagen, som gör det möjligt för journalister och konstnärer att publicera bilder av okända människor.
I projektet Ser dig se mig undersöker Moa Karlberg hur man som fotograf kan komma andra människor så nära som möjligt och fortfarande hålla sig på rätt sida om lagen. Bilderna är tagna genom en spionspegel, där de förbipasserande ser sig själva utan att veta att någon fotograferar dem från insidan.

Ur förordet av Thord Eriksson: "Moa säger att hon ville åt människors "spegelblick" och därför var tvungen att sätta sig över känslan av att begå ett slags övergrepp när hon tog bilderna; det hon vill ha av de förbipasserande skulle de aldrig ge henne om de varit medvetna om att hon satt där. Hon beskriver sitt tilltag som att hon har bestulit dem, att hon kan ha passerat gränsen för deras integritet."

Ser dig se mig blev hösten 2009 nominerat till Scanpix stora fotopris, och vann första pris i klassen porträttberättelse i Årets bild 2010.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ser dig se mig
 2. +
 3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Moa Karlberg

 • Stuglandet : en guide till fria övernattningar

  Kjell Vowles, Moa Karlberg

  UPPDATERAD UTGÅVA En guidebok till en klimatsmart och billig turism! Vem som helst kan övernatta i Sveriges fantastiska natur. Runt om i Sverige står öppna stugor, där vem som helst kan rulla ut sovsäcken. Det kan vara gamla flottarkojor eller nyb...

 • Stuglandet : En guide till fria övernattningar - Uppdaterad utgåva

  Kjell Vowles, Moa Karlberg

  En guidebok till en klimatsmart och billig turism! Vem som helst kan övernatta i Sveriges fantastiska natur. Runt om i Sverige står öppna stugor, där vem som helst kan rulla ut sovsäcken. Det kan vara gamla flottarkojor eller nybyggda timrade stug...