Marknadsföring i mobilen: slutet på början
Format
Inbunden, fadenziegel-bindning
Språk
Odefinierat språk
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2010-01-01
Förlag
Mediebyrån MEC, Sverige
Dimensioner
210 x 210 x 15 mm
Vikt
730 g
ISBN
9789163368318
Marknadsföring i mobilen: slutet på början

Marknadsföring i mobilen: slutet på början

Inbunden, fadenziegel-bindning Odefinierat språk, 2010-01-01
459
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utgångspunkten för den här boken är en övertygelse om att mobiltelefonen håller på att bli vårt viktigaste fönster mot världen - både den lilla och den stora. Vi befinner oss i början av en ny era där mobilens ständiga tillgänglighet och internets oändliga informationsdjup till slut förenats. För allt fler blir mobilen den första accesspunkten till nyheter, underhållning och information. Det vi upplever i mobilen styr i allt högre grad vad vi gör som konsumenter. Vad betyder då denna utveckling för oss som arbetar med marknadsföring? Det är frågan den här boken behandlar. Samtliga viktiga metoder för kommunikation - såsom hemsidor, applikationer, SMS, annonsering med flera - beskrivs utförligt och relateras till olika typer av marknadsföringsmål. Syftet är att ge läsaren en grundlig orientering i den mobila världen och sätta in kanalen i ett större sammanhang.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Övrig information

Jonas Marking är medförfattare till böckerna "Internet i mediemixen" och "Större än TV". Han var med och grundade den interaktiva avdelningen på mediebyrån MEC och var därefter chef för TV-avdelningen på samma företag. De senaste åren har han varit engagerad i ett flertal entreprenörsföretag, som VD respektive marknadschef. Han är idag verksam som konsult med inriktning på marknadsföring och den mobila kanalen.

Innehållsförteckning

Boken är uppdelad i två delar. Del ett syftar till att orientera läsaren i det mobila landskapet. Jag menar att vi nu står i ett övergångsläge, där mobilen och internet gifts ihop. I kapitel ett utvecklas detta resonemang. I kapitel två tittar vi på hur och när mobilen används, med särskilt fokus på internet i mobilen. Reklam i mobilen är något som diskuteras mycket och jag ägnar kapitel tre åt att tydliggöra reklamens roll i den mobila kanalen. Kapitel fyra ägnas åt spelplanen, eller ekosystemet; jag beskriver vilka funktioner som behövs för att genomföra en kampanj och vilka som är de stora aktörerna. Del ett avslutas med kapitel fem där vi går igenom mobilens egenskaper som medium i relation till andra huvudmedier. Del två är praktiskt inriktad. Det finns många olika sätt att kommunicera genom mobilen och kapitel sex ger en överblick av de vanligaste. Här får du också vägledning till hur du kan påbörja arbetet med att ta fram en strategi för din närvaro i den mobila kanalen. I efterföljande kapitel går vi sedan igenom de olika kommunikationsmetoderna mer i detalj. Kapitel sju beskriver hur du skapar en mobilanpassad hemsida och i kapitel åtta går vi igenom applikationer. Därefter tittar vi på olika metoder för att aktivt nå ut till användarna. Kapitel nio handlar om SMS och kapitel tio om annonsering. I kapitel elva har jag samlat ett antal alternativa sätt att nå ut. Del två knyts ihop i kapitel tolv där jag relaterar de olika metoderna till olika typer av kommunikationsmål i den mobila kommunikationsmatrisen. Boken avslutas med kapitel tretton som summerar upp boken och pekar framåt.