TAKK : tecken som AKK : tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2010-05-28
Upplaga
2
Förlag
Södra regionens kommunikationscentrum -SÖK
Originaltitel
TAKK - Tecken som AKK
Dimensioner
300 x 210 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Få,Eud
ISBN
9789163368592
TAKK : tecken som AKK : tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (häftad)

TAKK : tecken som AKK : tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-05-28
399
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
TAKK - Tecken som AKK är det mest vanliga "formella" AKK-sättet i Sverige. TAKK är både en metod och ett sätt att kommunicera som omgivningen använder sig av för att kommunicera med en individ med funktionsnedsättning. Tillämpning av TAKK ska alltid ske i förhållande till en individs behov.

Sedan boken TAKK - Tecken som AKK utkom första gången 2004 har kunskapen i metoden ökat. Nya målgrupper har tillkommit, och tecken har kommit att användas i andra, ibland närliggande, syften (babytecken, tecken i förskolan...). Begreppet TAKK har fått stor spridning. Boken är nu grundligt reviderad av författaren och uppgraderad till dagsaktuell terminologi, kunskap och praxis.

Boken har tre delar. Teoridelen ger en introduktion till kommunikation, språk och språktillägnande och till Alternativ och Kompletterande Kommunikation. Frågor besvaras som: Vad är TAKK? Vem behöver TAKK? Hur skiljer sig TAKK från annat teckenanvändande? Läsaren får en översikt över aktuell forskning inom AKK och TAKK. Metoddelen ger stöd i hur vi kommer igång att använda TAKK. Den avslutande diskussions- och framtidsfrågedelen beskriver behov av bl a policy, rättigheter och utbildning.

Boken är skriven för dig som utbildar dig för eller är yrkesverksam i arbete med barn, ungdomar eller vuxna i behov av särskilt stöd i sin kommunikation.

Författaren har många års erfarenhet av eget arbete med barn, ungdomar och vuxna med kommunikationssvårigheter och är även föreläsare och författare inom AKK-området. Hon är logoped och verksam vid Södra regionens Kommunikationscentrum, SÖK.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. TAKK : tecken som AKK : tecken som alternativ och kompletterande kommunikation
  2. +
  3. Förskoleserien Tecken : ett verktyg för ökad kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskoleserien Tecken : ett verktyg för ökad ko... av Signe Tonér (häftad).

Köp båda 2 för 748 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Boel Heister Trygg