AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i förskola och skola (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2012-11-01
Upplaga
1
Förlag
Södra regionens kommunikationscentrum -SÖK
Originaltitel
AKK i skolan - en pedagogisk utmaning. Om Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) i förskola och skola
Dimensioner
247 x 186 x 7 mm
Vikt
270 g
SAB
Ea
ISBN
9789163368608
AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i förskola och skola (inbunden)

AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i förskola och skola

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-11-01
359
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är skriven för dig som är pedagog i förskola och skola (grundskola och särskola) och som kommer i kontakt med barn och ungdomar i behov av AKK - Alternativ och Kompletterande Kommunikation. Boel Heister Trygg, SÖK, beskriver en "pedagogisk AKK" utifrån allmän AKK-teori och -praxis, med anpassning efter förhållanden i förskola och skola och utifrån samtal som Ida Andersson, SÖK, genomfört med ett 20-tal erfarna pedagoger från olika nivåer och olika verksamhetsformer.
Pedagoger gör ofta lysande insatser för barnen i vardagen men är ibland osäkra på om de gör "rätt" - och "finns det verkligen inte mer jag kan göra?" Andra känner sig handfallna och vet inte riktigt vad de ska göra. I boken får läsaren ta del av erfarenheter från personer som inte "uppfinner hjulet" för första gången, som har gedigen erfarenhet att luta sig mot, som har tagit ställning till svårigheter som kan uppstå och som har dragit lärdomar av dessa. Framförallt vill de dela med sig av den stora entusiasm de känner i kontakten med dessa barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i förskola och skola
  2. +
  3. Formativ undervisning : utveckla klassrumspraktiker med lärandet i fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Formativ undervisning : utveckla klassrumsprakt... av Åsa Hirsh (inbunden).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i förskola och skola. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Användbar!
    Lotta H., 19 februari 2014

    AKK i skolan är en mycket bra bok för att skapa sig en grund inom området Alternativ Kompletterande Kommunikation. Den förklarar innebörden, vilka som har behov av AKK, vad man som pedagog behöver tänka på i mötet med elever i behov av AKK. Ord och tankar från erfarna pedagoger. Den tar också upp diskussionsfrågor samt tipsar om andra källor för att lära sig mer. En bok att använda om och om igen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om AKK i skolan : en pedagogisk utmaning - o...